Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Onze eigen Queen!

Dat de Netflix-serie The Queen’s Gambit een hype is heeft Kees Kerkdijk al beschreven in zijn artikel. De serie is inmiddels zo’n hype, dat de Volkskrant er in haar magazine ook weer uitvoerig aandacht aan besteed!

Het houdt niet op! Op woensdag 13 januari promootten Ingrid en Flora het vrouwenschalen in het EGGERT winkelcentrum en hoe!

Kortom de hype duurt voort! En de reactie van het publiek is enorm!

Schaken is hot! Of cool! En op de school waar ik les geef word ik dagelijks uitgedaagd door kinderen om tegen hen te spelen! De laatste tijd meestal door de meiden! De verkoop van schaakspellen is verdubbeld meldde RTL nieuws! En als zelfs Sylvia Witteman een column schrijft over schaken, dan weet je dat iets leeft in de samenleving. Natuurlijk kreeg het bestuur ook verzoeken van de diverse media om commentaar te geven op de serie en ook meteen de vraag: Het loopt nu zeker storm met aanmeldingen bij de club?! Er zijn zeker enkele nieuwe aanmeldingen binnengekomen, maar vreemd genoeg niet door dames! Ons beleid is trouwens op dit moment, om even geen nieuwe senioren-leden aan te nemen, omdat we de slechts 30 beschikbare plekken in Triton willen reserveren voor onze trouwe leden. (Hopelijk is de zaal nadat de vaccinaties zijn begonnen weer gauw geheel gevuld!) Dan gaan we een speciale avond organiseren voor al die aspirant-leden, die we nu moeten teleurstellen.
Omdat we als schaakclub erg trots zijn op het aantal dames, dat lid is van onze vereniging en wij er nog trotser op zijn, dat we Flora Gaeta dit jaar officieel als secretaris hebben mogen verwelkomen, besloten we om Flora te vragen om de honneurs waar te nemen om de interviews te geven.
Dat doet ze voortreffelijk!
Allereerst via de Lokale Omroep Landsmeer: 

En afgelopen woensdag groeide Flora Gaeta (ze weten inmiddels ook hoe ze de naam moeten uitspreken) in haar rol, door een uitstekend interview via RTV Purmerend:

We zijn natuurlijk erg blij met zo’n voortreffelijke ambassadrice voor het schaken!
En ook de toezegging van Flora, dat we na de Corona-crisis een speciale avond voor het damesschaak zullen organiseren gaan we waarmaken!
Laten we hopen, dat die avonden zo spoedig mogelijk zullen komen!
Ondertussen wenst het bestuur iedereen fijne feestdagen en vooral een goede gezondheid!
Hopelijk tot gauw!
Namens het bestuur,
Kees Pruis

Delen