Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Team Purmerend 3 wint tegen Het Witte Paard

Het Witte Paard 2-Purmerend 3-5
Vrijdag j.l. speelde het derde team in Zaandijk tegen Het Witte Paard in de NHSB competitie klasse 2C..
In een prettige zaal met ruime tafels bonden we de strijd aan tegen de Zaandijkers. Mijn tegenspeler waartegen ik vorig seizoen ook speelde had het over dat kleine zaaltje. We zaten nu inderdaad vorstelijk.

Jan Rot verhaalde in zijn welkomswoord over enkele wapenfeiten uit een roemrijk verleden, o.a. dat hij als 13-jarige op 3 februari 1952 tegen de Purmerender Huisman in het schaakstof beet.
We zouden veel meer van Jan gehoord hebben over het treffen tussen Purmerend en HWP ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van Schaakclub Purmerend als niet de wedstrijdleider was ingesprongen en de practische zaken vermeldde en het startschot gaf.

Ook nu weer was het Paul Meijer die het eerste punt om 21:20 snel binnenbracht (0-1), om 21:45 gevolgd door winst van Kees Kerkdijk (0-2).
Na remises van achtereenvolgens Daniel Doorn, Rob Hahlen, Foppe Reiners en Ton de Veij was de stand om 23:12 2-4. Frank van der Moolen ging om 23:15 in gierende tijdnood door de vlag (3-4).

Ondertussen had invaller Bert-Jan Melchers zijn tegenstander zo in moeilijkheden gebracht dat die stukverlies over het hoofd zag. Toch slaagde de tegenstander erin twee verbonden vrijpionnen te krijgen maar Bert-Jan slaagde er langzaam in, terwijl wij met het zweet in de handen toekeken, om de stelling geheel onder controle te krijgen en een duidelijk winnende positie te bereiken waarop zijn tegenstander opgaf. Mooi werk van onze invaller om om 23:30 uur de teamwinst zeker te stellen. Bedankt Bert-Jan!!

Eindstand 3-5.

In klasse 2C staat Purmerend 3 nu op de 5e plaats.
Het veld ligt dicht op elkaar. 6 van de 8 teams hebben bordpunten varierend van 20,5 tot 22,5 en matchpunten varierend van 4 tot 7.
Wij hebben nog kampioenskansen maar dat hebben we niet meer zelf in de hand en die kansen zijn er alleen als we de laatste twee wedstrijden met ruime cijfers winnen.
In een doemscenario doemt zelfs nog het degradatiespook op.

Kortom we moeten er vol tegenaan in deze spannende competitie.

Volgende wedstrijd tegen Heerhugowaard op 10 maart 2016

Delen