Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Mooie resutaten op de Chessleague Oost

Romayn Brandsma ook in de prijzen in Amsterdam!

Romayn heeft voor de 2e keer dit weekend een prijs gewonnen bij een jeugdschaaktoernooi! De chess league oost werd alweer voor de 5e keer dit seizoen gehouden, en ook volgende maand wordt het weer gehouden op 26 april.

Voor meer informatie kijk hier:
https:\/\/www.checkmemove.nl/chess-league.html

Er waren totaal 70 kinderen ingedeeld op 4 verschillende niveau’s. Romayn werd op advies ingedeeld in een hogere groep dan zijn stap 1.De stap waarin jeugdspelers zich bevinden is een indicatie maar er zijn altijd uitzonderingen. Ook dit keer bewees Romayn dat hij prima meekon op een iets hoger niveau. Zijn tegenstanders bij het toernooi: Jonathan Luk (geen rating, maar 4e in interne competitie van Caissa C-jeugd), Katja Lindenaar (236), David van Oppenraaij (geen rating), Jade Cheng (555), Rufus Ang (501, en net geplaatst voor NK onder 10 jaar), Micha Lindenaar (416) en Vadim Yurov (geen rating) waren een mooie uitdaging. Vooraf werd er nog voorzichtig gezegd of het niveau niet te hoog voor hem was, maar na het toernooi was daar geen twijfel meer over mogelijk – hij kon het niveau prima aan!

De jeugdrating van Romayn is nu nog maar 187, maar in mei zal die rating wel een stuk gestegen zijn. Romayn verloor maar 2 keer tegen Jonathan Luk en Jade Cheng en won van: David van Oppenraaij, Vadim Yurov, Katja Lindenaar, Micha Lindenaar en de grootste kluif van de dag: Rufus Ang! Met een score van 5 uit 7 won hij een mooie 4e prijs! Dit omdat er 3 gelijk eindigden met 5 uit 7 en hij daarvan de laagste weerstandspunten had. Maar dat mag de pret niet drukken want het was weer een mooi toernooi! Romayn is nog geen jaar bezig met schaken en maakt alle reuzestappen! Ga zo door!

En hopelijk dat er volgende keer misschien nog meer kinderen het leuk vinden om in Amsterdam mee te doen. Laat het weten aan de GP coordinator van SC Purmerend: Anton Bakels – bakelsanton@hotmail.com.

.2015-03-29 19.32.54

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.