Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Purmerendse jeugd overheerst in Middenbeemster

Op zondag 8 februari gingen Marios Vergos, Stanley Hau, Vladimir Bartels, Lasse Bartels en Romayn Brandsma naar het snelschaaktoernooi in Middenbeemster. Het toernooi is ontzettend spannend voor de kinderen omdat ze met versneld denktempo partijen moeten spelen. Veel partijen worden dan ook in sneltreinvaart afgewerkt, een uitstekende manier om automatismen te oefenen en beter met tijd te leren omgaan. In de ochtend werden voorrondes afgewerkt met 5 minuten bedenktijd. Marios deed het uitstekend en plaatste zich voor de eerste groep (van 4 man). Stanley deed het ook verdienstelijk en haalde de 2e groep (van 5 man), Lasse, Vladimir en Romayn haalde de 3e groep. Hier wat actiefoto’s tijdens het toernooi, de laatste foto was van het spannende onderonsje om de 1e plek tussen Romayn en Vladimir.

altaltaltaltalt

Lasse verloor in de Purmerends onderonsjes van zowel Vladimir als Romayn, en eindigde buiten de felbegeerde prijzen op een 5e plek (wel een mooie medaille!).

alt

Romayn ging als een speer weg met 3 uit 3 en stond in de 4e partij tegen Amber een dame voor….helaas gaf hij die door onervarenheid weer terug. Uiteindelijk kwam Amber een toren voor en won. Hierna was de spanning volledig terug in de groep want ook Vladimir had 3 punten. De laatste ronde maakte Romayn de fout die alle jeugdspelers wel eens overkomt – hij zette pat met een dame tegen een koning. Heel begrijpelijk met zoveel spanning, maar juist dit soort ervaringen zorgen ervoor dat kinderen stappen maken. De eindstand in poule 3 leverde 3 kinderen op met een score van 3.5 (Vladimir, Romayn en Nick(van Aris de Heer). Er werd besloten dat Nick tegen Vladimir moest spelen wie er voor de finale tegen Romayn mocht uitkomen. In een bloedstollende halve finale was Vladimir sterker dan Nick en mocht uitkomen in de finale tegen Romayn. De finale leverde een spannend gevecht op met wisselende kansen waarbij Vladimir aan het langste eind trok. Conclusie: Vladimir Bartels won de 1e prijs, Romayn Brandsma de 2e prijs.

altalt

Stanley Hau haalde in poule 2 met 3 uit 4 een gedeelde 1e plek binnen, en ook hier moest een barrage uitkomst bieden. Stanley bleek ook de koelste kikker van de twee en haalde ook een 1e prijs binnen.

alt

Marios Vergos vertegenwoorde SC Purmerend in de 1e groep. Hij liet er geen twijfel over bestaan en won de groep met 5.5 uit 6 waarbij de remise ook nog discutabel was omdat de beslissing van de scheidsrechter omstreden was. Maar dat maakte gelukkig allemaal niks uit voor het eindsresultaat: Marios Vergos is kampioen geworden van het snelschaaktoernooi in Middenbeemster. Zijn foto zal in de krant komen!

alt

Maar waar het ook op zo’n spannende dag natuurlijk om gaat is een beetje lol maken:

Hier het moment dat er gevraagd werd om serieus te kijken:

alt

Toen werd er gevraagd om een beetje stoer te kijken:

alt

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.