Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Zwaar gehavend 1e team verliest nipt

Met maar liefst vier invallers moest Purmerend 1 afgelopen zaterdag naar Beverwijk afreizen om daar titelkandidaat De Wijker Toren 1 te bestrijden. Pieter, Michael, Romayn en Frank ontbraken om diverse redenen.

Op bord 4 speelde Katharina zoals gewoonlijk een gedegen pot en toen alle muziek uit de stelling was werd tot remise besloten. Sinds zij voor Purmerend speelt is zij nog steeds ongeslagen. ½-½.

Aan bord 7 speelde Wim een onregelmatige opening waarbij na een uur spelen alleen nog maar pionzetten waren gedaan. Toen eenmaal de dames geruild waren ging Wims tegenstander al ras in de fout en namen wij zowaar een voorsprong. ½-1½.

De vreugde was echter maar van korte duur want op bord 8 was de tegenstander van Ronald zijn koningsstelling binnen gedrongen. Ronald zei achteraf dat hij dacht dat hij het nog zou kunnen “keepen” maar dat bleek ijdele hoop. 1½-1½.

Aan bord 1 had Barry inmiddels een materiële voorsprong opgebouwd en nadat hij zijn dame had geruild tegen twee torens was het gauw gebeurd met de koopman. Wederom op voorsprong. 1½-2½.

In het volgende uur moesten wij echter drie nullen achter elkaar incasseren.

Allereerst moest Anton aan bord 6 het eindspel in met een kwaliteit minder wat te veel van het goede bleek te zijn. 2½-2½.

Vervolgens was het op bord 2 de beurt aan Arno om ook zijn koning om te leggen. 3½-2½.

Lucas speelde aan bord 5 tegen Hing Ting Lai. Dat dit snelschaakwonder ook een aardig potje klassiek schaak kan spelen bleek wel uit het feit dat hij een pionvoordeel langzaam maar zeker tot winst voerde. “50 zetten zwoegen en uiteindelijk een nul” was het commentaar van Lucas na afloop. 4½-2½.

Blijft over Nicky aan bord 3 die de gehele partij iets beter stond, en inmiddels zover was dat hij kon gaan oogsten. Echter, zoals hij achteraf zou zeggen, overzag hij op het laatst een wending die tot verlies zou leiden. Gelukkig deed zijn tegenstander hetzelfde. Eindstand 4½-3½, een uitslag waarvoor ik op voorhand getekend zou hebben.

Vraag blijft wat er gebeurd zou zijn als wij op volle oorlogssterkte waren aangetreden maar feit blijft wel dat we met deze uitslag zeker content kunnen zijn en de toekomst met vertrouwen te gemoed kunnen zien.

Delen