Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Purmerend 5 verliest onnodig van KTV3

Het was bepaald geen topschaak wat het vijfde team thuis tegen KTV3 op het bord bracht…

Helaas lukte het niet, om KTV te verslaan, hoewel daar we daar wel alle kansen toe kregen.
Al heel snel had Ton Huisman het bekeken tegen Rasid Krso. De vorig jaar zo sterk spelende Ton was niet helemaal met zijn gedachten bij de partij, gaf een stuk weg en daarmee de partij.
Zelf speel ik (Kees Pruis) ook niet echt de sterren van de hemel. Ik ruilde alle grote stukken in een Franse partij af en dacht daarmee een onhoudbare vrijpion te kunnen creëren. In een eindspel met alleen nog pionnen waarbij Mirsad Dzanic een sterk paard had en ik een zwakke loper moest ik dat laatste stuk geven voor twee pionnen om daarmee een tweede vrijpion te creëren, waardoor het paard en koning gebonden waren en remise resteerde.
Gelukkig speelde Ton van Diepen wel een prachtpartij tegen Sido Quarre. Hij kreeg een enorm ruimtevoordeel en buitte dat prachtig uit en won glansrijk! Chapeau Ton!
Helaas verloor Wladi Goosen zijn geduld in een betere stelling tegen Peter Stam en verloor.
Ron Harmsen en Gert Kalkhoven (die gelukkig weer meespeelde!) moesten winnen om de overwinning binnen te halen. Dat lukte Gert vrij gemakkelijk tegen de 85 jarige Eugene Thole. Maar helaas verkeek Ron Harmsen zich op de stelling, toen hij de vijandelijke koning binnen liet komen, waardoor hij een vrijpion van zijn tegenstander Werner de Groot niet meer tegen kon houden en verloor. Eén pionnenzetje om de koning af te houden had hem tenminste remise opgeleverd. Tja, je moet het wel even zien na drie uur spelen…
Uitslag R5

Er had meer in gezeten, maar omdat HHW verloor , staan we alsnog met 8 MP en 18 bordpunten bovenaan.

stand na R5

Volgende wedstrijd: 14 maart uit tegen Degoschalm met de  sterke kopman Lourens van Veelen met een rating van 1931….wie durft?

Delen