Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

1e team glijdt verder weg

De donkere dagen voor de Kerst zijn aangebroken en ook voor ons 1e team.

Tegen  Oud Zuylen Utrecht (degradant uit de M-klasse) maar met nog geen enkel matchpunt mochten we toch zeker niet verliezen.

Op volle oorlogssterkte trokken we naar Utrecht, alwaar we hartelijk door teamleider Jo Drijver werden ontvangen.

De speelzaal op zich voldeed prima, jammer alleen dat het parkeren (dagkaart € 24,40) te wensen overliet en ook heel storend dat de kantine grenst aan de speelzaal en alleen wordt afgescheiden door een schuifwand. Naarmate de middag vorderde werd het rumoer steeds heviger.

Wat mogen wij dan blij zijn dat we in Triton ongeveer 50 meter naar de bar moeten lopen en vrij kunnen parkeren.

Dit terzijde.

Na zo’n 2 uur spelen staat alleen Giel slecht en Enrico, Lucas en Peter beter.

Met het oog op de situatie op de borden mag Tobias remise aanbieden, omdat hij zegt niet verder te kunnen komen.

Even later wordt het bij Nicky remise doordat hij eeuwig schaak wordt gehouden door de ervaren Tom de Jong. Jammer, want ik had toch de idee dat hij wat beter stond.

Hierna verliest Wim van André Bouwmeester, een bekende naam in Utrecht. Is hij familie van Hans Bouwmeester? Vanaf het begin liep het al niet zo lekker en dat werd er in de loop van de partij niet beter op.

Peter staat al een tijdlang beter, maar door wat traag opereren is het ineens na 3,5 uur tot ieders verbazing uit.

Giel vecht vanaf het begin tegen de Utrechtse bierkaai en moet lijdzaam toezien hoe Robert Beekman dit voordeel verder uitbouwt en ook aan het bier kan.

Dus 4-1 achterstand, maar er is nog hoop.

Eerst wint topscorer Lucas (4 uit 5) van het 14-jarig jeugdig talent Sjoerd van Roon. Heel nauwkeurig spelend snoept Lucas her en der een pionnetje, maar moet in het eindspel van ieder D+T en pionnen toch op zijn hoede blijven en dat doet hij dan ook en brengt ons terug in de wedstrijd.

Enrico gezeten aan bord 1 tegen de sterkste Utrechter Vincent Diepeveen wilde wel remise aanbieden, maar mocht dat niet. Hij stond toch steeds wat beter en deed er alles aan om te winnen. Helaas lukte dat net niet en moest hij in remise berusten. Sterk weer gespeeld Enrico!

Aan bord 2 zat Pieter. Tegen Menno Okkes stond hij eerst wat minder, maar naarmate de partij vorderde zag het er steeds rooskleuriger uit. Hij bereikte een toreneindspel van h- en g-pion tegen h-pion. Maar wat Pieter ook probeerde (de stelling werd volledig uitgemelkt) meer dan remise zat er niet in, 3-5.

Dus moesten Barry en Yong Hoon winnen om ons nog een ietwat prettige Kerst te bezorgen. Beiden stonden wat beter, maar wat ze ook deden, Barry tegen het 15-jarige talent Sebastiaan Halfhide en Yong Hoon tegen Dirk Floor (ook hier werd het eindspel geheel uitgespeeld, waarbij ieder alleen nog maar een dame had), meer dan remise zat er niet in.

Helaas dus weer een nederlaag en met nog 4 wedstrijden tegen koploper Voerendaal (thuis op 4 februari) , Venlo (uit op 11 maart), Wageningen (thuis op 1 april) en De Stukkenjagers (uit in Tilburg op 6 mei) zullen de bakens echt moeten worden verzet.

Ik wens jullie allen hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2017 toe en op naar betere tijden.

Ton

 

https:\/\/www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2016-2017/klassen/1b

Delen