Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Purmerend 4 – Botwinnik 3

​Geschreven door Alex Romijn.

Zaterdag 14 december was alweer de derde wedstrijd van het vierde KNSB team.

Na een afwezigheidsronde van 1 van onze sterspelers was het team compleet inclusief onze vaste teamleider Debbie voor de morele steun.
De opstelling was 1: Alex, 2: Tim 3: Barrie: 4: Ingrid 5: Mirjam 6: Alesha 7: Sofie en Robbin onze jongste speler op bord 8.

De eerste ronde was met 4½ – 3½ gewonnen, de tweede ronde was nipt met 5-3 verloren, we begonnen met goede hoop op een mooi resultaat we hadden immers het thuis voordeel.
Na de openingszetten stond op alle borden een goede stelling op het bord, er werd geduldig gespeeld en na de opening zat een goed resultaat er nog steeds in.
Na een wat ongelukkige combinatie kwam Barrie na de opening een stuk achter en zijn tegenstander besloot zijn voordeel uit te buiten door af te ruilen, na ongeveer een uur hadden stonden we helaas 1-0 achter. Na de 1-0 achterstand leek het wel of de tegenstanders vleugels kregen en bijna bij alle borden werden mooie combinaties gespeeld waar onze jeugdige spelers geen weerwoord op hadden. Bij Tim ging het heel lang gelijk op maar de tegenstander kreeg de overhand en Tim kon dit niet breken. Ingrid hield het tot het eind toe vol door te blijven combineren maar door een kwaliteit achterstand ging deze partij ook verloren. Op de borden van Mirjam en Sofie hadden de tegenstanders geen oog voor de schoonheid van de jonge dames in ons team maar meer voor de schitterende combinatie van paarden waar Mirjam weinig tegen kon doen en bij Sofie ging het ook niet helemaal goed wat nog een verlies punt betekende. Onze topscoorder van het vierde team Alesha was sterk in de aanval maar door een dubbele aanval kwam hij tegen het eindspel een stuk achter. Hij vocht terug maar helaas was dit zijn eerste verliespartij in het vierde dit jaar. Op mijn eigen bord kwam ik ook niet sterk uit de opening en ik verloor ook helaas.
Het leek even of we met 8-0 gingen verliezen maar onze jongste speler speelde een geweldige partij, hij dacht rustig na en zag zijn kans en pakte die met allebei zijn handen vast. Robbin heeft onze eer gered door zijn partij te winnen. Uiteindelijk is het 7-1 geworden, geen overwinning voor het team maar iedereen is weer een ervaring rijker en Robbin heeft zijn eerste punt binnen.

Met wijze woorden zei onze teamleider: “Volgende keer beter!”

Delen