Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Professor ELO

Op de ALV van donderdag 29 augustus herdachten we Foppe Reinders. Foppe heeft ontzettend veel betekend voor onze vereniging en we zullen hem ontzettend missen. Dat gemis bleek al tijdens de vergadering, waarbij bleek, dat Foppe achter de schermen heel wat deed waarvan wij geen weet hadden. Bijvoorbeeld leden, die niet beschikken over een eigen e-mail adres, persoonlijk de vergaderstukken langs brengen.
Daarnaast werd er een belangrijke beslissing genomen t.a.v. het mee laten tellen van de onderlinge wedstrijden voor de Keizercompetitie, voor de ELO-rating. Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Hopelijk biedt het de voordelen, die wij ervan verwachten. We hopen natuurlijk, dat er nu meer (jeugd)leden gaan deelnemen aan de Keizercompetitie. We gaan hier ook bekendheid aan geven in de media.
Voor de mensen, die iets meer willen weten over het ELO systeem, dat overigens ook bij dammen en go wordt gebruikt, kan alles nog eens nalezen op Wikipedia.

Na de pauze kreeg Pieter Hopman de gelegenheid om iets meer te vertellen over de vele mogelijkheden, die het online (leren) schaken te bieden heeft. Hij demonstreerde o.a.

www.lichess.org Een gratis site, waar je tegen de hele wereld kunt schaken en waar je ook je tactische vaardigheden kan oefenen.

www.chessable.com Een site waarmee je openingen en eindspelen kunt oefenen. Erg leerzaam met veel gratis boeken, waarmee je gelijk aan de slag kunt.

www.chessity.nl Een Nederlandstalige site, waarmee je heel gestructureerd kunt leren schaken. Ik gebruik deze site vooral veel om kinderen enthousiast te maken voor schaken. Er zit een prachtig leerlingvolgsysteem bij, waar je als schaaktrainer heel veel informatie uit kunt halen.

Maar wil je echt op een persoonlijke manier beter leren schaken? Kom dan naar de schaaklessen van Rob Hählen. Hij geeft die in principe op alle avonden als er Rapidschaken is. De eerste avond is donderdag 5 september a.s. om 19.30 uur.

Op donderdag 13 september beginnen we met de eerste ronde van de Keizercompetitie. Met ELO-rating dus!

De ELO rating zal alleen worden meegeteld bij de onderlinge wedstrijden van de Keizercompetitie. Dus niet van de bekerwedstrijden.

 

Delen