Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Oscar Romero Toernooi: fraai resultaat voor Romayn en Ton in groep B

.

Het toernooi werd, evenals vorig jaar, gewonnen door Liam Vrolijk  met 5,5 uit 6; maar verrassend gevolgd door de 14-jarige Eline Roebers met 5 uit 6, vóór andere titels houders!
Met een eindsprint van 2 uit 2 in de laatste twee ronden kon Anton het toernooi bevredigend afsluiten met een 25e plaats (startplaats 27).

In Groep B behaalden Romayn en Ton een fraai resultaat door te eindigen op resp. plaats 5 met 4 uit 6 en plaats 8 met 4 uit 6.
De groep B werd verrassend gewonnen door de 17-jarige Alisha Warnaar en gezien haar Elo-rating een talent waarover we in de toekomstmeer meer zullen horen.
Marloes handhaafde zich tussen de 39 schakers en schaaksters: plaats 30 met 2 uit 6.
Dennis Jansma eindigde op plaats 34, 5 plaatsen hoger dan zijn startpositie.

Groep C werd gewonnen door Dennis Manshanden met een 100% score.
Bert-Jan kon de vaart er niet inhouden maar eindigde op een goede plaats 13 met 2,5 punt. Voor Peter Rogge misschien een vuurdoop welke hij goed doorstond: startpositie 18 en als 19e geëindigd.
Flora sloot de rij met vier verliespartijen maar toch met 1,5 punt waarvan 1 punt een paring bye wegens een oneven aantal deelnemers.

Op de website van het Oscar Romero Toernooi zijn foto’s te bekijken die tijdens het toernooi genomen zijn. Zo ziet een toernooi er uit onder corona protocol: men zit ruim, iedereen zit aan zijn of haar bord. Alles lijkt redelijk normaal maar de toeschouwers ontbreken.

Maar al met al zo te zien een geslaagd toernooi waarmee Schaakclub Caïssa-Eenhoorn, met eer, de spits van het seizoen heeft afgebeten!!

.

Delen