Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

NJSK 2019: Romayn en Vladimir behalen samen 0,5 punt uit vier partijen

.

Vandaag, donderdag 2 mei, een dubbelrondige dag.

Ronde 6 bracht verlies voor Romayn en wel tegen Khoi Pham (2140!!). Na deze ronde gaat Khoi met 5,5 uit 6 met een punt voorsprong op Timo Yeh (4,5 uit 6) aan kop en is waarschijnlijk niet meer af te houden van het kampioenschap.
Romayn volgt op de vierde plaats met 4 uit 6.

Vladimir speelde remise tegen Arthur de Winter wegens herhaling van zetten in een middenspel-positie. Arthur schatte waarschijnlijk in dat dat hij dat moest doen wegens een goede positie van Vladimir’s dame en loperpaar ten opzichte van de koningsstelling. Daarmee komt Vladimir op 3,5 uit 6 goed voor een 10e plaats.

Daarna ronde 7:
Vladimir tegen Roger Labruyere, met Elo 1922 wel een kluif. Een spannende partij met open spel met lopers en torens, maar Roger haalde de winst binnen.
Ondanks verlies toch nog 13e met 3,5 uit 7 (50%).

Romayn speelde een gelijk opgaande partij tegen Eline Roebers (2077) maar bond de kat op het spek door h7-h6 te spelen teneinde een loper op g5 tot een beslissing te dwingen. Jammer dat hij al gerokkeerd had, er een vijandelijk paard op f5 stond, de vijandelijke dame ook in één zet ter plekke kon zijn en er ook al een op c4 staande vijandelijke loper  f7  en Kg8 op de korrel nam.
Lh6x en Romayn’s koningsstelling was een puinhoop.
Na dit verlies staat Romayn toch nog op de 7e plaats met 4 uit 7 (57%)

Khoi Pham gaat met 6,5 uit 7 aan kop gevolgd door Eline Roebers en Timo Yeh ieder met 5 uit 7.
In de 8e ronde staat de partij Eline Roebers-Khoi Pham op het programma die Eline wel moet zien te winnen wil ze kans op het kampioenschap houden.

Na deze ronde nog twee ronden te  gaan. We zijn benieuwd wat die ronden voor onze cracks bieden. We duimen voor hen.

Voor de partijen, kijk op partijen NHSK 2019 groep Cj.

.

Delen