Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

NJSK 2019: ronde 8 – Vladimir vecht zich naar remise, Romayn brengt winst binnen

.

Vandaag, 3 mei 2019, werd de voorlaatste ronde gespeeld.

Vladimir haalde na lang zwoegen de remise binnen. In de opening gaf hij een pionnetje weg. In het verdere verloop was het de vraag of zijn tegenstander de pluspion zou kunnen verzilveren tot een punt.
We kennen Vladimir als een speler die zich ergens in kan vastbijten ook al is de taak ondankbaar en gaat het slechts om een half puntje.
En het vastbijten heeft succes want langzamerhand wordt het duidelijk dat zijn tegenstander zal moeten berusten in remise in een 100% remise-stelling.
Compliment voor Vladimir!!

Bij Romayn zien we dat ook hij een pion wint. Maar gezien de open stelling kan hij langzamerhand in een dubbel-toren-eindspel zijn pion wel in partijwinst omzetten.
Een mooi stukje techniek!!

Morgen de laatste ronde.
Romayn staat nu weer op de vierde plaats met 5 uit 8 (63%) en dat is nu al een heel mooi resultaat. Het kampioenschap ligt buiten zijn bereik omdat Khoi Pham al 6,5 bordpunt heeft vergaard. Maar wellicht kan hij nog een plekje opschuiven maar dat hangt mede af van de prestaties van de spelers bij hem in de buurt.
Vladimir staat met 4 uit 8 op de 14e plaats en hij kan in de laatste ronde nog een aantal plaatsen opschuiven.

Als je door je oogharen naar de huidige stand kijkt en de Elo-ratings van de spelers, dan staan Romayn en Vladimir in het klassement op een plaats die past bij hun huidige Elo-rating. Dus ze hebben beiden zeker al een goed toernooi gespeeld. We duimen allemaal voor een finishing touch in de laatste ronde.

.

Delen