Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Gemeenteraadsverkiezingen en schaken

Ja, wat hebben die met elkaar te maken?
In het algemeen niet veel maar in dit geval hebben ze iets met elkaar te maken.
In Purmerend zijn al helemaal geen verkiezingen zo kort na de fusie tussen Purmerend en Beemster met de bijbehorende gemeenteraadsverkiezingen.

Als we op de erelijst van schaakkampioenen van onze club kijken prijkt daar voor 2015, 2017 en 2018 als Kampioen van de Keizercompetitie de naam van Ton van Nieuwkerk.
Ik kwam zijn naam tegen in een artikel in de NRC van 12 maart 2022 pagina 28 met titel “Commerciële bieb is ‘geen hosanna”.

Uit het artikel blijkt dat Ton op dit moment wethouder is in de gemeente Waterland. Het gaat natuurlijk over bezuinigingen die gemeenten moesten en moeten gaan doorvoeren. In het bijzonder gaat het over de bezuiniging op de bibliotheek. Na een bezuinigingsronde is de openbare bibliotheek opgevolgd door een commerciële bibliotheek.
Waterland is één gemeente maar bestaat uit  een stad en negen dorpskernen. De afstand tot de bibliotheek mag niet te groot zijn en daarom zijn er vier vestigingen van de bibliotheek in de gemeente. En dat moeten er niet minder worden.

Als wethouder voor het sociale domein vraagt nu ook de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne zijn aandacht.

De vraag is natuurlijk of Ton ook de volgende zittingsperiode wethouder zal worden. Zo niet, dan heeft hij weer (meer dan) voldoende tijd om te schaken en zien we hem graag weer regelmatig terug al is het maar om Frank, na het tegenspel van Rob Hählen van afgelopen donderdag, nog wat meer tegenspel te bezorgen.

 

.

Delen