Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Familieschaak!

Op vrijdag 16 maart speelde P4 uit tegen Attaqueer de laatste bondswedstrijd.


Het werd een mooi gelijkspel voornamelijk dankzij de familie Brandsma/Rogge, die 2 van de 3 punten scoorden. In 17 zetten maakte invalster Marloes Rogge korte metten met haar tegenstander Louis Dijkman. Marloes ontwikkelt zich steeds meer in de richting van een echte wedstrijdschaker en kondigde op de clubavond aan, dat zij samen met Ingrid Rijs het initiatief heeft genomen, om volgend seizoen te starten met een compleet vrouwenteam! Zeer verrassend en natuurlijk zullen we de dames alle ruimte geven om aan team deel te nemen aan de bondscompetitie van het volgend seizoen! Haar debuutoptreden in het vierde team was dus een groot succes!

Romayn Brandsma, de zoon van Marloes, wist zeer gedecideerd te winnen van Ronald Koppes. Hoewel we eerst dachten, dat Ronald de kopman van Attaqueer was…bleek al gauw, dat die op bord 2 zat “verstopt”. Wim Dekker ondervond dat aan den lijve. Hij kwam er helaas niet aan te pas tegen de jonge Emil Zaal, die na afloop van de partij liet zien, dat hij eigenlijk in alle varianten gewonnen stond.
Zelf speelde ik tegen teamleider Jos Vlaar, die ik vorig jaar nog wist te verrassen met een aftrekschaakje, waarmee ik zijn dame won. Dit jaar werd het een afgemeten remise, omdat Jos alle stukken zo’n beetje wist af te ruilen.
Perry Koopmans werd langzaam gewurgd door Arien Heddes, waardoor de beslissing zou komen te liggen bij Ton van Diepen. Ton stond beter, gewonnen waarschijnlijk, maar streed ook deze avond weer tegen twee tegenstanders…Barry de Vries en de tijd… Hij durfde met nog slechts 6 minuten op de klok geen winstpoging te wagen en ging akkoord met remise. De strijd eindigde daardoor in 3-3, met een glansrol voor Marloes en Romayn. Dat komt wel goed met dat damesteam volgend jaar!

Met 1 wedstrijd meer gespeeld staan we tweede…maar we zullen nog wel zakken, omdat de overige teams nog een wedstrijd mogen spelen.
De resultaten van de individuele spelers:

 

Delen