Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

EGGERT Purmerend 3 – Aris de Heer 6,5- 1,5

.

 

Donderdag 30 maart 2017 speelde het derde team de afsluitende wedstrijd in de NHSB competitie klasse 2B.

Het derde team won overtuigend en eindigde daarmee met 9 matchpunten op een eervolle derde plaats na Heerhugowaard 2 (kampioen, 11 mp) en Schaakgroep Koedijk (10 mp). Onze felicitaties gaan hierbij naar schaakclub Heerhugowaard.

De laatste wedstrijd werd door ons team ontspannen gespeeld omdat er geen degradatie-gevaar bestond.
De stand stond vrij snel op 3-1 door salon remises van Serkan Milli en Kees Kerkdijk, winst van Luc Preeker en reglementaire winst van Daniel Doorn.

Op de overige vier borden werd echter verwoed gestreden tot in de late uren. Omstreeks 23:30 resulteerde dat in remise voor Frank van der Moolen en in winst voor Ruud de Groot, Ton de Veij en Paul Meijer.
De traditie wil dat Paul in het algemeen vroeg het eerste matchpunt binnenhaalt, maar dit keer had hij het voorrecht om de laatste winnende zet voor het derde team uit te kunnen voeren.

Uiteraard volgt binnenkort een tweede bericht met partij impressies van de spelers zelf.

Verrassenderwijs bleek dat de wedstrijd Heerhugowaard 2 tegen Bakkum, ofwel de wedstrijd tussen de kampioen en het, vóór de laatste ronde, zwakste team in gelijkspel 4-4 eindigde. Daardoor ontsnapt Bakkum aan degradatie onder andere door onze ruime overwinning op Aris de Heer. Het is niet anders. It’s all in the game.

Overigens mochten we ook Eddy Saraber in ons midden zien met camera waarmee hij o.a. de partijnotaties fotografeerde. Dat belooft ook te zijner tijd weer een mooi verslag te worden op de website van Aris de Heer, zie https:\/\/www.sc-arisdeheer.nl

Voor details van NHSB klasse 2B zie https:\/\/www.nhsb.nl/index.php?pageID=2&seizoenID=2016&klasseID=626

 

.

Delen