Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Degradatiespook slaat klauwen in PK1

“Spoken bestaan niet” is een bekend liedje en ook ik geloof niet in spoken, maar na de nederlaag in en tegen nummer laatst Wageningen, staat het water ons 1e team toch wel nader aan de lippen.

Nicky had reeds vooruit gespeeld en na een uitstekend gespeelde partij tegen IM Sander van Eijk, waarin hij de beste kansen kreeg, ging het toch mis na uitstekend verdedigen van de Wageninger. Dus moesten we deze achterstand wegpoetsen en dat lukte in 1e instantie uitstekend, want zo rond half vier trok Enrico de stand gelijk na een zeer overtuigende zege. Een half uurtje later bracht Ronald ons op voorsprong en weer een half uur later stonden we zelfs met 3-1 voor, nadat Pieter aan bord 1 won.

Echter bij Wim tegen GM Jan Timman zag het er niet zo goed uit, maar dat is een ingecalculeerde nederlaag. Om een uur of 5 verliest Giel onverwachts en verliest ook Frank enigszins onverwacht. Dus 3-3. Nu gaat echter ook Michaël onderuit en verliest onze hoop in bange dagen en kersverse IM Barry tegen zwaargewicht Yochanan Afek en is alle hoop gevestigd op Lucas en en Wim. Wim vecht een gevestigd

gevestigd op Wim die nog steeds met Timman strijdt maar uiteindelijk onder het juk van de GM bezwijkt. En dan Lucas nog. Ook hij verliest maar dat was erg onverwachts. Had remise kunnen houden.

Uitslag 7-3 voor Wageningen.

De volgende 2 wedstrijden op 16 maart uit tegen Max Euwe in Enschede en op 13 april thuis tegen Philidor 1847 uit Leeuwarden moeten we de benodigde punten behalen om van de laatste plaats af te komen om naar plek 8 te stijgen . Max Euwe heeft 4 punten en Philidor 1847 net als wij 3 punten, maar 1 bordpuntje meer.


Delen