Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Vladimir Bartels Waterlandskampioen D-Jeugd

Met zes Purmerend jeugdspelers hebben we deelgenomen aan het Waterlandskampioenschap.

Het toernooi is voor de D- jeugd, geboren in 2004 of eerder en de C-jeugd, geboren in 2003 en 2002

De Purmerenders waren mooi verdeeld over de C- jeugd, Sander Hoffman, Barrie Romijn en Alexeij Smit  en de D-jeugd, Vladimir Bartels, Maren Veldt en Tom Veldt.

Om met de laatste te beginnen, beide zijn dit jaar begonnen met schaken. Het is heel goed dat zij nu al aan toernooien gaan deelnemen. Dat zij het moeilijk zouden krijgen was ingecalculeerd. Maar beide beleefden veel plezier aan deze schaakmiddag. Het spelen van toernooien is de plek waar je moet zijn om goed te leren schaken. Je speelt op een middag 7 partijen tegen allemaal verschillende tegenstanders en daar kan je enorm veel van leren.

?????

Tom

?????

Maren

De 3e D-speler Vladimir begon en eindigde het toernooi ijzersterk.  7 ronden ongeslagen blijven in een goed bezet toernooi is gewoon heel knap. Hij is daarmee de terechte D kampioen van Waterland geworden. Waterlandskampioen D 2015

Vladimir Bartels

Vladimir

Bij de C-jeugd werd er in een zeskamp gestreden. De plaatsen 3, 4 en 5 waren voor de Purmerenders.  Alexeij speelde een sterk toernooi. Vorig jaar nog Waterlands kampioen bij de D en nu eindigde hij als  3e bij de C. (gedeeld 2e maar door het onderling resultaat 3e in de eindstand)

Sander is een speler die al echt zijn tijd volop gebruikt in zijn partijen. Dat speelde hem dit keer parten. In gewonnen stellingen gaf de klok de doorslag en werden er daardoor helaas punten ingeleverd,  jammer.

Barrie, ook zo’n beginnende schaker had het in deze poule ook moeilijk en eindigde op de 5e plaats.

 

 Hoffman

Sander

Alexeij Smit

Alexeij

?????

Barrie

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook inde C-poule ging de hoofdprijs naar een speler die ongeslagen kampioen werd, Amir Amimi van Volendam.

Na de prijsuitreikingen natuurlijk nog even een vriendschappelijk partij tussen de C en de D – kampioenen. Vladimir wist die partij te winnen. Telt niet mee voor de uitslagen maar voelt toch wel lekker aan!

?????

Delen