Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Knappe prestaties jeugd in Haarlem en Hoogeveen

Mooie prestaties van onze jeugd in de toernooien gehouden in de herfstvakantie.

In Hoogeveen presteerde Sandro in groep 2, totaal 50 deelnemers, ver boven de verwachtingen met in de laatste 8e ronde een knappe overwinning op Willem Boontje met een rating van 1759. Sandro, geplaatst als 43e behaalde met deze overwinning een prachtige 18e plaats met 4,5 punt.

Sven begon in de zelfde poule met een remise tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst, Pierre Smeets met een rating van 2054. Hij eindigde op een 30e plaats met een score van 3,5 punt.

In groep 1, 90 deelnemers, kwamen in totaal 4 jeugdspelers van Purmerend uit. Romayn, 60e op de startlijst behaalde met 4,5 punt een prachtige 32e plaats.

Amelia, Dennis en Sophia behaalde respectievelijk 2, 2 en 1,5 punt. Zij eindigde allen op de ranglijst zo rond hun startplaats. In dit sterke deelnemersveld is dat natuurlijk een prima prestatie.

Voor detailinformatie Hoogeveen zie https:\/\/hoogeveenchess.nl/

Misschien wel de grootste prestatie van afgelopen week werd geleverd door Vladimir bij de Haarlemse meesters. Vladimir draaide vanaf de eerste dag mee in de kop van het klassement van groep B. Zijn tegenstand was daardoor telkens ver boven zijn eigen rating, hoe knap dat hij met 5,5 punt de 14e plaatst wist te behalen met een TPR van 1781.

Voor detailinformatie https:\/\/www.haarlemse-meesters.nl/2017/hm-open/open-b/

Van de senioren speelde Bert-Jan Melchers in groep B en eindigde met 3.5 punt op de 41e plaats. In groep A speelde onze jeugdtrainer Ronald Ritsema en eindigde met 5 punten op de 11e plaats, Ton van Nieuwkerk met 4 punten op een 21e plaats. Barry Brink heeft na de 3e ronde het toernooi moeten verlaten.

Getuige de vele reacties die ik afgelopen donderdag al hoorde kunnen we zeggen dat we op afstand van jullie allen hebben genoten.

Delen