Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Degoschalm-Purmerend 4 gelijkspel

Op maandag 28 november j.l speelde Purmerend 4 uit tegen Degoschalm.
De wedstrijd werd gespeeld in het dorpshuis Het Centrum in Venhuizen, waar veel activiteiten waren op deze avond. Zo nu en dan een tromgeroffel weerhielden ons er niet van om geconcentreerd aan deze wedstrijd te beginnen. Vooral niet onderschatten had ik mijn teamleden van tevoren nog meegegeven….
Want qua rating zouden we deze wedstrijd “gemakkelijk”moeten kunnen winnen. Gemiddeld ruim 100 Elo-punten meer… Maar het liep anders.
Wladi Goosen miste een schaakje van zijn tegenstander George Tadrous. Ondanks het feit, dat hij twee stukken voorstond liet hij zich mat zetten.
Wim Dekker won gelukkig vrij gemakkelijk van zijn tegenstander Carlo Oud:1-1
Helaas ging daarna Foppe Reinders onderuit tegen Gerard Broersen: 2-1
Zelf had ik een lastige partij tegen Henk Duyverman. Henk won in de opening een pion, maar ik kreeg wel compensatie door een betere ontwikkeling van mijn stukken. In een spannend toreneindspel verslikte Henk zich waardoor ik een stuk voorkwam en de stand weer gelijk kon trekken: 2-2.
Helaas kon Ton van Diepen zijn faam dit keer niet waarmaken. De sterk spelende Frits Greuter had een enorm ruimtevoordeel en wist de partij heel mooi af te ronden in zijn voordeel: 3-2.
Gelukkig wist Ties Wijnen zijn partij tegen Bas Doodeman te winnen, waardoor we in ieder geval nog een wedstrijdpunt mee konden nemen. Het was een gezellige avond, maar we hebben hier wel alweer een kostbaar puntje laten liggen….

uitslag-r3

De stand na (door ons) drie gespeelde ronden:
stand-na-r3
Op 16 februari spelen we pas weer onze volgende ronde tegen P7J.
Op 14 maart uit tegen Caïssa-Eenhoorn en op 6 april thuis tegen Volendam.
Dat wordt nog spannend…

Delen