Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Moeizame zege 1e team

 

Afgelopen zaterdag speelde ons 1e team tegen promovendus Messemaker 1847 uit Gouda.

Dit sympathieke team vecht tegen degradatie en legde ons het vuur na aan de schenen.

Al snel keken we tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst verloor Anton aan bord 9 tegen Henk-Jan Evengroen. Hij verloor de kwaliteit en toen ging het snel bergafwaarts. Ook Enrico aan bord 5 verloor na een heftige aanval van Wim Heemskerk op zijn koningsstelling. Hij leek het nog te kunnen kiepen, maar een schijnoffer gooide roet in het eten. Dit seizoen is zeker niet het seizoen van Enrico, maar dat kan zo maar de komende wedstrijd veranderen. De ommekeer komt er aan, let maar op.

De aansluittreffer werd gescoord door Yong Hoon aan bord 3 tegen hun sterke teamleider Peter Ypma. Na een pion achter kwam het tactische vermogen van Yong Hoon om de hoek kijken. Met vernuftige zetten werd de damevleugel van wit onder handen genomen en toen een wit paard naar b1 terugging, was het snel afgelopen.

De achterstand werd weer groter (1-3), omdat Michael na een pion te hebben voorgestaan een combinatie van Jan Evengroen overzag en verloor.

2-3  werd gescoord door Pieter aan bord 2 tegen IM Peter Scheeren. Met subtiel spel won Pieter 2 pionnen en kreeg een stevige aanval op de vijandelijke koning. Weliswaar veroverde zwart 2 pionnen terug, maar toen was het leed al geschied. Door deze prestatie gaat Pieter zo goed als zeker onze 1e IM worden. Een remise in de laatste wedstrijd tegen Caïssa tegen wie dan ook volstaat voor zijn laatste M-norm.

Lucas aan bord 6 scoorde de gelijkmaker. Daarbij had hij na een moeilijke, zware pot het geluk aan zijn zijde.

Peter bezig aan een prima seizoen stond wellicht iets beter, maar besloot na overleg om remise aan te bieden. 3,5-3,5.

Dus moesten de overgebleven 3 Barry, Nicky en Giel ons de zege bezorgen en dat deden ze met verve.

Barry aan bord 1 stond 2 pionnen voor, maar door onnauwkeurig spel en met de koning nog in het midden, verloor hij deze weer. Wat restte was een eindspel met 3 tegen 3 pionnen en ongelijke lopers.

Hij probeerde nog wat en zowaar het pakte nog goed uit. Verliezen kon bijna niet maar winnen nog wel. En Arjan van der Leij greep mis en zo kon de verre vrijpion op de a-lijn van Barry toch voor de overwinning zorgen.

Hij liet een zeer teleurgestelde Van der Leij achter.

De overwinning bezorgde de jarige Giel (60 jaren jong) ons door Ben van Geffen in tijdnood en een betere stelling op te jagen en met mooi spel uiteindelijk mat te zetten (80 zetten). Ben had ruzie met de klok in de tijdnoodfase en kreeg een vermaning van de arbiter, omdat hij niet noteerde. En ja dat moet nou eenmaal als je per zet er 30 seconden bij krijgt. De arbiter had dit ook nog aan het begin van de wedstrijd medegedeeld.

Gefrustreerd gaf hij al mopperend op, waarna de vrede met Giel snel werd gesloten. Als vrienden gingen ze na afloop uit elkaar!

Als laatste probeerde Nicky aan bord 4 te winnen, maar door prima tegenspel van Erik Hennink werd het hier remise en kwam de eindstand van 6-4 op het scorebord. Nicky bleef als enige dit seizoen ongeslagen met een geweldige score van 5,5 uit 7!

Een gedeelde 2e t/m 4e plaats is een pracht prestatie van ons team, dat uitblinkt in vechten en terugvechten.
Mannen chapeau!
Over 2 weken staat de laatste wedstrijd tegen Caïssa Amsterdam op het programma.

 

 

 

Delen