Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Stormloop op koplopers Keizercompetitie andermaal afgeslagen

.

In de 13e ronde van de Keizercompetitie, gespeeld 24 juni 2021, stonden de partijen Werner Fritz-Ton de Veij en Cor Groot-Hans Pelt op het programma. Andermaal dus een bestorming van de koplopers van de Keizercompetitie.
Maar zowel Werner als Hans wonnen hun partij en verstevigden daarmee hun positie in de Keizercompetitie, zie Keizer ronde 13

Met nog één ronde te gaan op 1 juli a.s. staat Mark Grondsma op de eerste plaats met 961 punten. Werner Fritz volgt met 775 punten en Hans Pelt met 762 punten.
En alhoewel er dit seizoen wegens corona geen officiële winnaar van de Keizer competitie zal zijn kan Mark beschouwd worden als de officieuze kampioen: zijn voorsprong is dermate groot (en met een score van 9 uit 9) dat hij niet ingehaald kan worden.

Opmerkelijk is de opmars van Frank Reurs die in deze ronde Kees Kerkdijk van het bord veegde. En omdat hij in de vorige ronde hetzelfde deed met Marloes is Frank nu opgestoomd naar de vijfde plaats met Luc Preeker op plaats vier.

Genoemd kan nog worden dat ons nieuwe lid Frans Hoepermans ondertussen is opgerukt van de laatste plaats naar nu de 16e plaats.
Daar hoort hij ongetwijfeld thuis, zo niet hoger(!), gezien het feit dat hij in seizoen 1979/80 in de Keizercompetitie op de vijfde plaats eindigde in een veld van 75 spelers. De eindstand luidde toen: 1. Overveld (met 22,5 uit 28)  2 Kerkdijk 3 Hoogkamp 4 De Brouwer 5. Hoepermans 6 Zwarthoed 7 Hählen 8 Koelewaard.

(Aanvulling Rob Hählen: Sterker nog: in het seizoen 1978/79 waren er drie clubkampioenen: Rob Hählen, Frans Hoepermans, Reinder Hoogkamp).

Hoepermans speelde toentertijd in het eerste team aan het derde bord.

Jeannot Tuijnman handhaaft zich nog steeds op plaats 9 wegens zijn partijen gespeeld in september en oktober 2020: 4 uit 5.

A.s. donderdag 1 juli 2021 wordt de laatste ronde (ronde 14) van de Keizercompetitie gespeeld.

.

Delen