Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Sprookje van Enkhuizen?

Als Romayn torens had geruild in plaats van dames…………

Als Lasse iets minder enthousiast was geweest…………..

Als Thomas met zijn dame in plaats van pion had geslagen…………

dan hadden wij gewoon 2 punten mee naar huis genomen!

Dit is geen sprookje maar helaas echt gebeurd.

 

Onze tegenstander begon al vroeg met de psychologische oorlogsvoering door niet te willen starten op vrijdagavond om 19.30 uur. Dit hadden we nog nooit meegemaakt maar gebeurde nu wel. Als klap op de vuurpijl kregen wij ook nog een mail dat de speellocatie was veranderd op nog grotere afstand van de parkeerplaats. Wederom het verzoek gedaan om de wedstrijd om 19.30 uur te starten maar wederom werd dit met een nee beantwoord. Om 20.00 uur zaten de spelers van KTV nog niet aan het bord en dit alles om onze kids te beïnvloeden. Gelukkig had dit geen enkele invloed op onze kids, na een mooie wandeltocht door het artistieke Enkhuizen, begonnen ze fris en fruitig aan de wedstrijd.

img-20161202-wa0002

Sandro speelde op bord 1 een agressieve partij waarbij Sandro de koning van zijn tegenstander al snel naar het midden dreef. Helaas leverde dit geen winstpartij op voor Sandro maar nam zijn tegenstander maar al te graag het remise aanbod van Sandro aan. Top prestatie van Sandro met 299 rating punten minder.
0,5-0,5

Lasse werd op bord 5 in het begin volledig overrompeld door zijn tegenstander maar wist als een Houdini elke keer mat te voorkomen. Het spel kantelde zich helemaal in zijn voordeel (2 stukken voor) maar door een mat in 2 idee zag hij helaas over het hoofd dat hij zelf mat kon worden gezet. Top prestatie van Lasse met 287 rating punten minder.
1,5 -0,5

Thomas op bord 6 ging volledig gelijk op in de opening. Door het slaan met zijn pion kon zijn tegenstander een stuk (paard) voor komen. Thomas stribbelde nog wel tegen maar zijn tegenstander speelde het goed uit. Top prestatie van Thomas in zijn eerste seizoen bij de senioren (tegenstander had ook geen rating).
2,5-0,5

Op bord 2 speelde Sven een gedegen partij en ook zijn tegenstander gaf niets weg. Toch speelde Sven meer aanvallend wat zijn tegenstander een gedwongen dame offer kostte. Zijn tegenstander koos eieren voor zijn geld en feliciteerde Sven. Top prestatie van Sven met 145 rating punten minder.
2,5-1,5

Vladimir op bord 4 ging vanaf het eerste moment in de aanval. Zijn tegenstander bouwde echter een Berlijnse muur om zijn koning en deed de gehele partij geen enkele actieve set. Vladimir bleven loeren op een gaatje maar de druk werd te groot voor zijn tegenstander en deze gaf op. Top prestatie van Vladimir met 157 rating punten minder.
2,5-2,5

Op bord 3 speelde Romayn en het was bijna 23.00 uur. Tijdens het middenspel stond Romayn aardig onder druk maar hij wist elke aanval netjes af te weren en daarbij zelf ook nog te dreigen. In het eindspel, na de dameruil, kwam zijn tegenstander in tijdnood maar deze wist door een overmacht van pionnen toch te winnen. Top prestatie van Romayn met 214 rating punten minder.
3,5-2,5

knipsel

Tot slot wel grappig om te lezen dat onze tegenstander het iets anders beleefde verslag KTV. Maar ja die geloven ongetwijfeld nog in sprookjes 😉

Op 12 januari onze volgende wedstrijd thuis tegen Degoschalm.

Delen