Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Speelstijl

Op donderdag 17 januari, voorafgaand aan de Rapidcompetitie, is er weer een training. Dit seizoen gaat het over de speelstijl van de schaker. Ik probeer antwoorden te geven op vragen als:

  • Wat voor type speler ben je?
  • Wat zijn dan de zwakke en sterke punten?
  • Hoe speel je tegen een speler van een bepaald type?

In de hand-out van de vorige training (zie in het besloten deel onder >Training< >Situatie, stijl en strategie 2< schreef ik over de typeringen:

‘We kunnen schakers in verschillende brede categorieën indelen en daarvoor modellen uit de human resources theorie (kort gezegd: wat zijn de sterke kanten van iemand, hoe kunnen die optimaal worden gebruikt en hoe kunnen de zwakke kanten worden verbeterd) te gebruiken. ‘

Om te bepalen welke speelstijl het meest past heb ik een vragenlijst gemaakt waarmee je een indruk kunt krijgen van de stijl die bij jou hoort. De vragenlijst heeft geen enkele wetenschappelijke pretentie, is niet gevalideerd, heeft de neiging meer één kant op te wijzen lijkt het, maar heeft m.i. toch wel enig nut. En heeft zeker amusementswaarde.

Dus mocht je zin hebben de vragenlijst in te vullen, zeker voor de bezoekers van de training aan te raden, om daarmee meer gericht de hand-outs te kunnen lezen, stuur me een berichtje en ik stuur de vragenlijst. Stuur die vervolgens terug met de antwoorden en ik zal de uitslag berekenen. Wat mij dan weer het voordeel geeft voortaan te weten wat voor soort tegenstander ik tegenover me ga vinden… 🙂

Delen