Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Romayn en Vladimir winnen Huttontoernooi!

Zaterdag 31 oktober 2015 heeft de Noord Hollandse Schaak Bond (NHSB) het NK voor Jeugdteams van regionale bonden (Huttontoernooi) gewonnen. Het Huttontoernooi bestaat al meer dan 45 jaar en menig senior heeft hier als kind ook aan mee mogen doen dus een waar begrip in het schaakland.
Romayn Brandsma en Vladimir Bartels, onderdeel van de nieuwe generatie van onze vereniging,  waren uitgenodigd door de NHSB om hier aan mee te doen als onderdeel van het E-team (tot en met 10 jaar). In het E-team zaten verder Stella Honkoop (Kennemer Combinatie), Louis ten Hacken (SC Santpoort) en Aranka Verweij  (Caïssa-Eenhoorn).

Het E-team begon voortvarend door 2 mooie overwinningen (3-1) op de Haagse Schaakbond en Rotterdamse Schaakbond. Hierna ging Vladimir in de wissel en werd er gelijk gespeeld tegen de Leidse Schaakbond. Ronde 4,  met Romayn in de wissel, werd verloren (1-3) tegen de sterke Noord-Brabantse Schaakbond en de laatste ronde werd er helaas wederom verloren (1,5 – 2,5) tegen Schaakbond Groot Amsterdam. In de eindstand belandde het E-team net naast het podium maar dat is geen schande als je naar de tegenstand kijkt.

Romayn scoorde 2 uit 4 (bord 2 (1x), bord 3 (3x) en Vladimir scoorde 3,5 uit 4 (bord 3 (2x) bord 4 (2x). Beide speelde tegen tegenstanders met een minimaal 100 punten hogere rating dus echt een top prestatie.
Verder hebben onze jongens veel geleerd, ervaring opgedaan en het meest belangrijke veel plezier gehad in het schaken.

IMG-20151031-WA0005

Delen