Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Per Seconde Wijzer

Om het geheugen op peil te houden kijken we vaak naar quizzen. Op dit moment loopt op de doordeweekse avonden ‘Per seconde wijzer’. Om de quiz te kunnen zien logde ik daarom pas later in op de Lockdown Arena. Maar sinds een paar weken ben ik om 20:00 uur al van de partij. De laatste aflevering, die van donderdag, 22 april, zag ik daarom pas afgelopen zondag. En daar zag ik een bekend gezicht in de categorie ‘Wetenschap’. Ik moet een paar keer goed kijken, maar het is toch echt Henk Veerman van schaakclub Volendam. In zijn tweede ronde heb ik zekerheid: hij vertelt dat hij een fanatiek schaker is.

Henk en Jan Veerman, als mijn geheugen me niet bedriegt hebben zij een aantal seizoenen ook bij SC Purmerend gespeeld. Dat zal ongetwijfeld als dubbellid geweest zijn. Na enig speurwerk in mijn archief vind ik een partij tegen Henk uit de bekercompetitie 1991-1992.

Beiden deden zij, ondanks dat de Volendammer kermis in volle gang was, mee aan de simultaan in 2018 tegen de toen kersverse IM’s met een SC Purmerend achtergrond Yong Hoon de Rover en Michiel Bosman. Yong Hoon en Michiel mochten ieder 3 vouchers van ‘Schaakopening Essenties’ uitdelen aan spelers tegen wie ze een bijzondere partij hadden gespeeld. In het verslag daarover staat:

Michiel gaf ze aan Evert Schlebaum voor zijn winstpunt en aan Ton de Veij en Jan Veerman van Volendam. Yong Hoon beloonde Paul Meijer, Kees Pruis en Henk Veerman van Volendam. Voor de beide Volendammers kon de kermis niet meer stuk!

Op het moment van schrijven is Henk de tweede ronde goed doorgekomen, al bezorgde de vraag over bijzondere dieren hem hoofdbrekens.

Henk zal de uitkomst van zijn deelname ongetwijfeld al lang weten, ik ben benieuwd en wens hem succes!

 

Delen