Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Oude wijn in nieuwe zakken!

Regelmatig zie ik leden de DEEN Jeugdsponsor Actie munten bij Frank Reurs inleveren.
Het vooruitzicht om via deze actie een financiele injectie te bekomen van de Firma DEEN maakt dat ik DEEN met nog meer sympathie bekijk als voorheen. Zeker als men de hoogste baas van DEEN belangstellend ziet rondlopen bij de jeugdafdeling van onze club. Men ontkomt er niet aan dat men zich meer klantgebonden met DEEN gaat voelen.

In het archief van ons clubblad Eeuwig Schaak, dat door noeste arbeid geheel gedigitaliseerd is, kan men in de uitgaven van 1958, 57 jaar geleden, lezen over de Persil Emmertjes actie
Leden werden opgeroepen om alle Persil Emmertjes bij de club in te leveren. Die emmertjes waren afgedrukt op de verpakking van het wasmiddel Persil en alle leden werden opgeroepen om die emmertjes in handen te krijgen (toendertijd ongetwijfeld van huisvrouwen, echtgenotes, verloofdes, schoonmama’s, tantes, vriendinnetjes etc.).
Op internet las ik dat een volle spaarkaart met Emmertjes 80 cent opbracht bij inlevering van zo’n kaart. Er waren organisaties die op die manier per jaar honderden guldens in kas kregen.
In het mei nummer van 1958 pagina 8 kan men lezen dat deze actie ook kon resulteren in het inwisselen van de kaarten tegen een WASTANG. Slecht degenen die geinteresseerd zijn in antieke voorwerpen zullen zich van zo’n tang een voorstelling kunnen maken.
Het betreffende bericht lezend krijgt men de indruk dat deze WASTANG, klaarblijkelijk toen een geliefd of nuttig voorwerp, verkocht werd en dat de opbrengst natuurlijk ten goede kwam aan onze schaakclub.

Zo ziet men dat er na 57 jaar een reprise van de emmertjes actie is in de vorm van de DEEN Jeugdsponsor Actie, dus oude wijn in nieuwe zakken.

Voor de duidelijkheid zij vermeld dat DEEN uiteraard slechts goede wijn verkoopt die hier van harte wordt aanbevolen. Denk u er wel om de Actie munten bij Frank Reurs in te leveren!!!!

CK

P.S. In het januari 1958 nummer van het clubblad Eeuwig Schaak kan men tevens lezen dat toendertijd de jeugdafdeling van onze club van de grond kwam.

Delen