Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Onstuimig strandtoernooi

Op zaterdag 25 augustus werd het traditionele Strandschaaktoernooi voor de 23e keer gehouden in strandtent Meijer aan zee in Zandvoort.

Het werd een gezellige, maar onstuimige dag. De omslag in het weer vond precies tijdens dit toernooi plaats. Heftige plensbuien werden afgewisseld door schitterende opklaringen met soms dubbele regenbogen en prachtige bloemkoolwolken. Kortom echt Hollands schaakweer!

78 deelnemers streden in 13 zestallen om de eer en om de overwinning in hun groep. Onder hen een aantal bekenden: Frank Reurs, die met 4,5 uit 5 overtuigend eerste werd in zijn groep.

Anton Stevens en John Bond werden  ook knap eerste in hun groep.

Paul Meijer is weer helemaal terug en speelde in groep 3 erg sterk. Een gedeelde eerste plaats was zijn deel. Ook ondergetekende werd gedeeld eerste, maar wegens verlies van de onderlinge partij tweede. Ton van Diepen, streed zoals wel vaker, elke partij tegen twee tegenstanders: zijn opponent en de…klok.  “Elke 30 sec achter op de klok is een pion”, volgens Frank Reurs. Deze schaakwijsheid kwam voor Ton te laat, omdat hij na afloop van het toernooi verteld werd. Maar het plezier was er niet minder om bij Ton, die in een sterke groep speelde en best tevreden was over zijn spel. Verder was Hans Pelt uit Purmerend van de partij. Van hem verneem ik nog graag hoe hij geëindigd is. Op zaterdag 8 september is hij aanwezig bij de simultaanseance van de 3M’s.
Het was een schitterende middag en het is te hopen, dat de heren, die deze dag besloten om met de trein te komen inmiddels weer veilig  thuis zijn gekomen. Want de treinenloop was deze dag net als het weer helemaal van slag.
Winnaar van het toernooi werd Rob Duijn van schaakclub Kennemer Combinatie.

 

 

Delen