Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Nog twee ronden te gaan in Abu Dhabi

.
In het 28th Abu Dhabi International Chess Festival – Masters Group zijn, na vandaag 23 augustus 2022, nog twee ronden te gaan.

Katharina verloor haar partij in de 6e ronde maar speelde remise in de 7e ronde.
Dat brengt haar resultaat op 2 uit 7 partijen. Op basis van de Elo-rating is haar statistische score 2,138 in lijn met haar actuele score.
Natuurlijk hopen we dat zij de laatste twee ronden deze lijn vervolgd, of liever, we moedigen haar aan om 2 punten te gaan binnenhalen.

Er zijn drie schaakpartijen van haar gepubliceerd, zie deze link en klik op pgn onder aan de webpage.

Overigens moeten we wel onze waardering voor de vasthoudendheid van Katharina uitspreken.
Ga maar na.  Een belangrijk element is natuurlijk dat zij haar Elo-rating wil verhogen.
Maar uit de berekening van de Elo-punten blijkt dat de beloning voor een remise partij tegen een schaker met minder dan 200 Elo-punten kleiner is dan het verlies aan Elo-punten bij verlies.
Dus om te klimmen in de Elo-boom is het nodig om minstens alle partijen remise te spelen om flink omhoog te komen. Enkele verliespartijen er tussen door en je stijgt nauwelijks.
Wil je snel klimmen dan moet je gewoon winnen maar wel van sterkere spelers. Dus je moet gaan deelnemen aan toernooien waar je de gelegenheid hebt om die sterkere spelers te ontmoeten. Dus desnoods naar Trinidad, Abu Dhabi en de Balkan.
Op dit moment, na 7 partijen zwoegen, is ze nauwelijks verder geklommen en wellicht ietsje gezakt.
Maar morgen verschijnt zij weer aan het bord met de instelling om haar uiterste best te doen voor de winst.
Dus toi-toi-toi voor ronde 8 en 9!!

Jorden van Foreest voert na de 7e ronde het veld van 145 spelers aan met een score van 5,5 uit 7 tezamen met 4 andere spelers met dezelfde score. Dus dat wordt ongemeen spannend hoe dit afloopt (“We gaan het meemaken” zeggen we dan tegenwoordig)!
Ook van Jorden zijn zes partijen na te spelen via deze link, en klik op pgn onder aan de webpage.

 

P.S.

De partij uit de 7e ronde is gepubliceerd.
Een fraaie partij van Katharina waarin ze snel een stuk wint tegen twee stukken en overwegend komt te staan (Fritz analyse +3,14).
Helaas grijpt haar tegenstander een tegenkans (25.  …  Dd2x) waarna de stand ongeveer gelijk is met remise als resultaat.

.

Delen