Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

NK scholenschaak Klim-op

Gisteren werd de eerste dag van het NK Scholenschaak gehouden in Nijmegen gehouden voor scholen uit het basisonderwijs. Er deden maar liefst 5 kinderen mee van onze vereniging waarvan Teun en Timo pas sinds kort lid zijn. Teun en Timo speelde dan ook afwisselend op bord 4 maar niet elke school had zijn mindere spelers op bord 4 gezet. Timo wist helaas geen partij te winnen maar zijn gemiddelde tegenstand was dan ook 544. Teun wist 1 partij te winnen tegen een gemiddelde tegenstand van 607. Al met al goede prestaties van beide kids want ze hielden elke partij het lang vol.

Dan Tim en Thijs zij speelde respectievelijk op bord 2 en 3 en hadden beide hun dag niet. Ze speelden tegen tegenstanders ruim onder hun niveau (Tim zijn gemiddelde tegenstand 502 en Thijs zijn gemiddelde tegenstand 464) en wisten samen in totaal 4,5 uit 12 punten te behalen. Misschien kwam het door de spanning (toch een NK) dat zij minder presteerde.

Kopman Vladimir deed wat er van hem werd verwacht 5,5 punt uit 6 tegen een gemiddelde tegenstand van 908. Vooral de laatste winst partij tegen Stella Honkoop was een mooie om in te lijsten.

Over 2 weken weer en laten we dan proberen om in ieder geval bij de eerste 20 te komen. Onze huidige positie (31) laat toch echt niet onze kwaliteit zien.

Delen