Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Kwartfinale bekercompetitie

Volgens het speelschema staan de kwartfinales voor komende donderdag, 23 januari,  gepland. Een partij uit de achtste finales, die tussen Ties Wijnen en Marc Holla, moet nog gespeeld worden. Hopelijk lukt dat op 30 januari, maar er is nog enige ruimte, de halve finales staan voor 27 februari op de rol.

De loting voor de achtste finales, door Jan Poland verricht, leverde op dat een groot aantal van de sterkere spelers in de bovenste helft van het speelschema terecht kwam. De gemiddelde rating van die spelers is 1729, het gemiddelde van de onderste helft is 1586, bijna 150 punten verschil. Met alle respect voor de spelers in de onderste helft, het is nu al duidelijk dat een relatieve outsider de finale gaat halen.  Maar dat is nu net de charme van de Bekercompetitie

Ingrid van Rijs kunnen we de bijnaam ‘Ladykiller’ geven, eerst werd ze gekoppeld aan Flora Gaeta, in de achtste finale aan Marloes Rogge. Een halve finale tussen Ingrid en Bert-Jan, de spelers met de laagste ratings, behoort tot de mogelijkheden en zou wat dat betreft een sensatie zijn. Voor zover ik heb kunnen zien hebben zij hun plaats in de kwartfinales met prima spel tegen respectievelijk Marloes en Frans Kerkhoff afgedwongen.

De partijen:

Serkan Milli Wim Luberti Wim moet winnen
Anton Bakels Romayn Brandsma
Ingrid van Rijs Ties Wijnen Ties moet winnen
of
Marc Holla Ingrid van Rijs Marc moet winnen
Kees Kerkdijk Bert-Jan Melchers Kees moet winnen
Delen