Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

ONJK Rapid 2015 (Jeugd)

Zaterdag 21 november hebben Romayn Brandsma en Vladimir Bartels meegedaan aan het Open Nederlandse Jeugd Kampioenschap Rapid te Eindhoven. Op dit toernooi was de gehele Nederlandse en Belgische nationale top aanwezig met diverse EK en WK deelnemers en dat hebben onze jongens gemerkt.

Vladimir had het zwaar (gemiddelde tegenstand 957 in zijn leeftijdscategorie 2005) tegen onder andere de Belgische WK deelnemer Joppe Raats (lang volgehouden) en SGA kampioen Leon Reina.  Tegen Nils Neisingh (1257) speelde hij echter een zeer slimme partij met remise als gevolg.  Aan het eind van de dag had Vladimir 50% (3,5 punt) gescoord en eindigde hij als 15e.

Romayn had het ook zwaar (gemiddelde tegenstand 702 in zijn leeftijdscategorie 2006) tegen onder andere de nummer 4 van het NK Wesley Tjong Tjin Joe (tot het eind gevochten) en Meppel kampioen Wessel Adema.  Tegen Luana Mensing (752) wist hij echter de partij zeer eenvoudig naar zich toe te trekken. Aan het eind van de dag had Romayn bijna 50% (3 punten) gescoord en eindigde hij als 20ste.

Top prestatie van onze jongens die de eerste keer meededen met dit toernooi. Zij hebben weer veel geleerd en ook ervaren dat ze niet kansloos zijn tegen betere schakers.  Laten we hopen dat volgend jaar meer Purmerendse jeugdleden mee gaan doen aan dit toernooi.

Voor alle uitslagen klik hier: https:\/\/nkrapid.nbsb.org/NKRapid2015/

 

Delen