Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Grand Prix Heiloo groot succes!

De grand Prix oversteeg al mijn verwachtingen! Welke verwachtingen heb ik dan bij een Grand Prix? Nou eigenlijk niet veel – maar ik ben onder de indruk van al het enthousiasme bij de schaakjeugd van Purmerend. In totaal deden wel 25 kinderen mee van schaakclub Purmerend!! Als stimulator van de Granx Prix toernooien (en andere toernooien voor jeugd) heb ik nog niet eerder (buiten onze eigen GP) zoveel kinderen meegemaakt die zijn gegaan. Op naar de 30 wat mij betreft! Hier een korte terugblik op onze jeugdtoppers aldaar:

Groep 19:
Nathan van Rijs deed daar zijn 2e GP mee – en na vorige keer met 0 punten te zijn geeindigd – liet hij al duidelijke vorderingen zien en haalde een mooie 4e plek binnen met 4 uit 7!

Groep 18:
Maar liefst 5 Purmerenders deden daarin mee – 4 meiden en 1 jongen. Er werden helaas geen prijzen gewonnen – Inara werd 8e, Daniël 7e, Maren 6e, Liona 5e en Lara als 4e.

Groep 17:
Daar deden 2 Purmerenders mee – met daarbij de eerste prijswinnaar! Marit werd 7e en Robbin haalde een prachtige 2e prijs met 6 uit 7!

Groep 16:
Deed Tom net als zijn zus weer mee – hopelijk dat jullie weer veel vaker nu gaan meedoen! Tom eindigde als 7e in deze groep.

Groep 15:
Daarin deden 3 debutanten mee: Tim Brinkhof werd 7e in deze groep en Charlie Anthonijsz haalde meteen zijn 1e prijs binnen met een prachtige 3e plek en een mooie score van 5 uit 7! Maar Chris kwam helemaal als een komeet binnen met een prachtige 1e plek met een mooie score van 6 uit 7! Ben benieuwd hoe jullie het volgende keer gaan doen – dat belooft wat!

Groep 13:
Mart werd in deze groep 5e maar wel evenveel punten als nummer 3 – soms zit het mee – soms zit het tegen. Volgende keer misschien wel weer prijs met deze score!

Groep 12:
Simon haalde hier een 6e plek binnen en Mirjam haalde haar 2e prijs in 2 toernooien binnen. Een prachtige 4.5 uit 7 was genoeg voor een 2e plek!

Groep 9:
Bjorn werd gedeeld 4e en kwam maar half puntje te kort voor de 3e plek. Volgende keer beter!

Groep 7:
Thijs werd prachtig gedeeld 1e – maar bij nabereking kreeg hij de 2e plek toegewezen. Een mooi resultaat en de score van 6 uit 7 mag er ook wezen! Ga zo door!
Jari van der Moolen werd nipt buiten de prijzen 4e.

Groep 6:
Sofie werd hierin 5e – na vorige keer mooi succes – dit keer ietsjes minder. Volgende keer weer beter!

Groep 4:
Dennis Jansma haalde hier alweer een prijs binnen – net als vorige keer! Hij werd gedeeld 2e – maar kreeg uiteindelijk de 3e plek toegewezen. Tim scoorde een quatro-stagioni! De 4e keer op rij een 1e plek voor Tim. Ontzettend knap – en ik kan me niet eerder zo’n prestatie herinneren. Ga zo door!

Groep 2:
Met maar liefst 3 Purmerenders – Romayn haalde niet zijn gebruikelijke niveau en werd 7e. Sven deed het stukken beter en werd mooi 2e met 5 uit 7. Sandro liet ook zien goed in vorm te zijn en haalde met 5.5 punt een prachtige 1e plek binnen! Op naar de 1e groep volgende keer!

Groep 1:
Vorige keer werd Vladimir glansrijk 1e en nu laatste in zijn groep. Het kan verkeren op dat hoge jeugdniveau. Volgende keer weer beter!

Delen