Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

GP Hoorn

Met maar liefst 16 deelnemers nam SC Purmerend deel aan het GP van Hoorn. Hieronder volgt een verslag van Frank van der Moolen van deze mooie schaakdag.

Een kort verslag van de GP in Zwaag van zondag 22 oktober. Helaas was het niet zulk mooi weer als we in Zwaag gewend zijn. De organisatie had daar evenwel op gerekend, want in een uitgebreid welkomstwoord kregen we mooie toeristische plekjes in de nabijheid te horen. Gelukkig was binnen genoeg gezelligheid te vinden. Het was ongekend druk met maar liefst 15 groepen met in totaal 113 kinderen waaronder 16 Purmerenders.

Deze keer speelden Tim en Mirjam weer samen aan tafel 2. De onderlinge strijd vond direct in de eerste ronde plaats. Deze keer was Mirjam de gelukkige. Uiteindelijk werd zij vierde met 3,5 punt. Tim kwam de moeilijke start toch goed te boven en haalde 3 punten en werd zesde.

Een groep lager haalde Thijs een prima resultaat met een vijfde plaats (3,5 punt).

Sofie begon met 4 uit 4 supergoed aan tafel 5. Toen was de koek helaas op, maar zoals eigenlijk altijd bleef ze lachen, want ze behaalde uiteindelijk toch een mooie derde plaats.

In groep 6 was er ook een derde plaats. Die was voor Jari, met 4,5 punt. In zijn groep speelde ook Lars mee. Sinds dit jaar bij SC Purmerend, maar wel met veel schaakervaring, deed hij het prima met een vierde plaats en 4 punten.

In groep 8 was het tot de laatste ronde spannend. Mart speelde een geweldig toernooi en haalde met 5,5 punt de eerste plaats. Er waren vier kanshebbers voor de tweede en derde  plaats , waaronder Bjorn. Helaas verloor hij van zijn concurrent, zodat Bjorn met 4 punten zelfs vijfde werd.

In groep 10 had Marit het moeilijk. Bij de vorige GP had ze alle partijen nog gewonnen. Nu verloor ze zomaar alle partijen. Als troost ging ze met een aanmoedigingsprijs naar huis. Volgende keer gaat het vast weer beter.

Een groep lager was er ook een aanmoedigingsprijs. Die was voor Yari. Hij werd ook laatste, maar gelukkig had hij nog wel twee partijen gewonnen.

Aan tafel 12 was er gelukkig weer een Purmerender die een beker mee naar huis nam. Charlie werd tweede. Hij won alles, behalve tegen de nummer 1. In dezelfde groep speelde Tom. Hij haalde 2 punten en werd daarmee zesde.

Zijn zus Maren deed het in groep 14 beter. Ze won 4 keer en speelde een keer remise. Dat leverde een derde prijs op. Ook Nathan speelde in groep 14 en deed dat heel goed. Hij haalde 2,5 punt en werd daarmee zesde. Doordat Nathan bijna altijd aan de GP meedoet, gaat het schaken steeds beter. Dat is leuk om te zien.

Elke, de zus van Mart speelde haar eerste GP toernooi, zij zit nog maar net op schaken. En toch had zij al een prachtige score van 3 punten in groep 15. Tenslotte was er nog een hele enthousiaste Purmerender die meedeed. Dat was Gijs, in groep 15. Hij werd helaas laatste, maar speelde twee keer remise. Matzetten is nog moeilijk als je nog niet zo lang schaakt. Maar dat komt vanzelf. Toch ging Gijs vol trots naar huis, want hij kreeg een supergrote beker als aanmoedigingsprijs.

Zie eindstanden https:\/\/caissa-eenhoorn.nl/wordpress/?p=9546#more-9546.

 

Delen