Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Een “bijna uitmuntend” resultaat schaakexamens jeugd

Een recordaantal jeugdleden heeft na een jaar lang trainingen te hebben gekregen het lesjaar afgesloten met het KNSB schaakexamen.

In totaal zijn er op vrijdagavond 20 mei 45 schaakexamens afgenomen.  5  jeugdleden die door het schoolkamp niet aanwezig konden zijn gaan het op een later tijdstip alsnog maken.

In de grote zaal van Wijkplein Where waren alle tafels in examenformatie opgesteld en om klokslag  19.00 uur werd het muisstil en kon er met de examenopdrachten begonnen worden. Er werd op alle verschillende niveaus examen gedaan. De allerjongste beginnende schakers voor het opstapje 1 en sommige gelijktijdig opstapje 2 tot en met de meest ervaren schakers van stap 4+.

De lagere stappen kregen maximaal 1 uur de tijd om de schaakopdrachten af te ronden, de hogere stappen 1,5 uur. De eerste leverden hun opgave al na ca. 40 minuten in maar de stap 4+ kandidaten hadden echt hun 1,5 uur nodig.

Daarna was het wachten op de uitslagen. Alle opgaven werden direct nagekeken door dhr. Gilles Provoost van de Noord-Hollandse schaakbond die als schaakexaminator aanwezig was. Al snel bleek dat het wel goed zat met de resultaten. Gilles liet zich na enige tijd ontvallen dat hij nog nooit zoveel “tienen” heeft moeten schrijven.

Om 20.45 uur was iedereen terug in de grote zaal en kon het uitslagenfeest beginnen. Om te beginnen, geen teleurstellingen, iedereen was geslaagd!! En waren er echt zoveel “tienen? Die waren er zeker, een record aantal van 20. Maar ook alle overige uitslagen waren geweldig. Een gemiddeld resultaat van 9,51 mag bijna uitmuntend genoemd worden.  Deze prestatie van de jeugdleden geeft ook onze jeugdtrainers veel voldoening. Het bevestigt niet alleen dat we als club goed bezig zijn met de opleiding van onze jeugd maar ook de persoonlijke inzet van een jaar lang training geven wordt hiermee beloond.

Iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.

 

????

allemaal een diploma

Foto’s van de geslaagden:

Delen