Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Gemakkelijke middag voor 1e team

Sinds 25 april 2015 gelukte het ons 1e team weer eens een thuiswedstrijd te winnen en hoe, 8,5-1,5 is de grootste zege van het 1e team in de 1e klasse van de KNSB.

Debet hieraan was Zukertort Amstelveen 2. De Amstelveners kwamen slechts met 8 mensen op. Werkelijk een aanfluiting voor een team dat afgelopen seizoen naar de 1e klasse promoveerde. Met het 3e team spelend in de 3e klasse en nog 2 teams in de onderbond, blijft het voor mij een raadsel dat men met slechts 8 mensen opkomt.

Overigens speelden ze in de 1e ronde tegen De Stukkenjagers ook al met een 1400-speler en een speler zonder rating.

Jammer trouwens want we willen graag winnen, maar op deze manier, zodat 2 spelers van ons niet kunnen spelen, is voor onze spelers wel wat frustrerend. Slachtoffers in deze waren Peter en Pieter.

Zo stonden we dus na 1 uur spelen met 2-0 voor en gezien de ratings van de overige spelers moest het een gemakkelijk middagje worden.

Toch verweerden de 8 spelers van Zukertort zich als leeuwen, maar tegen deze overmacht was geen kruid gewassen.

Na 2,5 uur spelen was het de beurt aan Enrico om het 1e echte punt te scoren. Hij maakte het Michiel Harmsen zodanig lastig dat er eerst een kwaliteit werd veroverd, waarna hij het snel afmaakte.

Hierna was het Barry, die Tobi Kooiman zodanig onder druk hield, dat hij 2 pionnetjes kon snacken. Het eindspel met ongelijke lopers werd gemakkelijk gewonnen omdat Barry de witte loper (die geen kant meer op kon) insloot.

De 5-0 werd op het door Jan weer voortreffelijk bijgehouden scorebord gebracht door Wim. Hij had het tegen Ridens Bolhuis echt niet gemakkelijk en na het verlies van 2 pionnen moest hij al zijn niet geringe talent gebruiken om de zege toch binnen te halen. Klasse Wim!

6-0 werd het door Lucas. Hij speelde tegen de ratingloze Amerikaan Jihwan Kim. Lucas stond al snel een pion voor. Maar Kim speelde zeker niet slecht en het was echt oppassen geblazen. Het kostte redelijk veel tijd, maar ook dit punt was voor ons.

Dan Yong Hoon. Hij speelde aan bord 1 een ondoorzichtige partij met heel veel verwikkelingen, waarbij het de toeschouwers soms duizelde.
Gelukkig tegenstander Joël de Vries ook en zo kon ook hij een dik verdiend punt bijschrijven, 7-0.

Giel speelde tegen de gevaarlijke Laurens Schilstra. Hij had een pionnenmeerderheid op de damevleugel en wist dit na erg secuur spelen naar zich toe te trekken. Mooie zege Giel.

En hiermee waren de zeges op. Eerst kon Tobias een klein voordeeltje niet verzilveren en moest in remise berusten.

Tot slot Nicky. Ja erg sneu als jet de enige bent die verliest. Hij ging er wel voor en stond misschien ietsje beter. En ja als bijna al je teamgenoten winnen, dan wil je toch niet achterblijven. Jammer dan dat je dan toch als enige verliest.

Maar Nicky er komen betere tijden. Jouw talent staat als een paal boven water.

De volgende wedstrijd is op 5 november uit in Nijmegen tegen het puntloze UVS. Maar dit is wel een tegenstander van formaat.

Ton de Veij

https:\/\/www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2016-2017/klassen/1b

 

 

Delen