Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Fundgrube

Een Fundgrube is een Duits woord en het betekent een goudmijn, ofwel een plaats  waar je waardevolle dingen kunt vinden. Bij de Duitse IKEA bedrijven wordt de koopjeshoek Fundgrube genoemd.

Maar de website van de Schaakclub Purmerend is ook een Fundgrube!!

Op 18 april 2017 kondigde ik aan dat ik aandacht zou besteden aan de opeenvolgende schaaksimultaanseances die onze schaakclub in de jaren 1979 t/m 1984 organiseerde. Daarbij zou ik me baseren op het krantenknipselarchief, het zgn. Schiesser archief, van Joop Wickel.

Maar wat blijkt nu: gaat u van de openingspagina van onze website via de links informatie, historie, kranten knipsel archief en dan simultaanseances, dan zult u zien dat er zich al een keur van mooi ingescande krantenartikelen betreffende deze simultaanseances in te zien is. Vandaar: onze website is een FUNDGRUBE.

Het heeft derhalve geen zin in herhalingen te vallen en nogmaals in detail op deze simultaanseances in te gaan. U kunt het al allemaal vinden op deze website.

Een fraaie foto wil ik u echter niet onthouden. De foto is genomen bij de voorbereiding van de schaaksimultaan in 1980 te geven door Viktor Kortchnoi.

Een mooie foto met fraaie symmetrische compositie. De hoofden zijn geplaatst op een gedeelte van een cirkelkromme waardoor een duidelijk drie-dimensionaal effect ontstaat.
Rechts op de voorgrond Frits ten Cate die het woord tot de lezer lijkt te richten.
Links op de voorgrond sponsor Cor Wouda (voor Bang & Olufsen en Wouda Muziek) die nauwlettend lijkt toe te luisteren wat er met het sponsorgeld staat te gebeuren.
Centraal zit de toenmalige voorzitter Henk Breeuwsma die het geheel rustig overziet; hij heeft de zaken duidelijk onder controle.
Twee vrolijke noten ontbreken niet.
Tweede van links is onze Joop Wickel die er echt plezier in heeft getuige de guitige glimlach op zijn gezicht.
Tweede van rechts Siem Band jr. die serieus lijkt toe te kijken. Maar degenen die hem gekend hebben lezen de ingehouden pret van zijn gezicht af.

OPROEP
Hierbij wil ik een oproep doen aan de leden die toendertijd deelgenomen hebben aan de simultaanseances.
Heeft u nog een partij? Zend u mij een afdruk van de partijnotatie zodat de partij op de website geplaatst kan worden.
Natuurlijk zullen de meeste partijen verliespartijen zijn, dus een zekere drempel zal er zijn om zo’n partij ter publicatie aan te bieden.

 

 

Delen