Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Een vreemde eend èn een sluwe oude vos.

Nee, dit gaat niet over een dier-vertelling van Jean de la Fontaine, maar over de beker-competitie.

Elders kunt u op deze website vinden dat de welbekende beker-finalist Wladimir Goosen beschreven is als “een vreemde eend in de bijt”. Bovendien wordt hij ook nog eens in één der publicaties als “de sluwe oude vos” getypeerd.
Welnu, dit kan niet anders bedoeld zijn om de belangstelling voor de beker-finale te wekken.

Op 3 mei a.s. zal de finale gespeeld worden tussen Wladimir Goosen en Kees Kerkdijk. Gezien het rating verschil zal Wladimir de beker wegdragen bij winst of remise.

Zoals u kunt zien in de uitslagen heeft Wladimir al getoond dat hij rating-verschillen aan zijn laars kan lappen: winst tegen de Keizercompetitie Kampioen seizoen 2017/18 (Elo 1999 !!), een snelle winst tegen de bekende aanvaller bij uitstek (Elo 1769 !).

U kunt zich voorstellen dat schrijver dezes daarom met enige spanning de finale tegemoet ziet.
Tenslotte is een Elo-rating slechts een getal: Hoewel Baron Von Münchhausen zich aan zijn eigen haren uit het moeras kon trekken, is het niet zo dat men zich aan de eigen Elo-rating omhoog kan trekken om een partij te winnen. Er zal echt gewerkt, gezweten en binnengesleept moeten worden.

Ik mag wel mede namens Waldimir spreken als we u toezeggen er alles aan te zullen doen om u een mooie partij voor te schotelen.

=====================================================================================================
De uitslagen van de competitie zijn eerder verschenen op deze website, zie eerste ronde, tweede ronde, derde ronde, commentaar bij ronde drie, halve finale.

Delen