Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

De Cor – ona Schaker

Het ging zo goed met onze tijdelijke corona schaakcompetitie, maar helaas verloren we op tijd van Covid-19!
Toch blijven schakers creatief zoeken naar nieuwe mogelijkheden of combinaties!
Ons zeer actieve bestuurslid Bert-Jan zette de online schaakavond op donderdag met succes op!
Maar het blijft op afstand, gezichtsloos en contactloos!
Als bijna 40 jarig clublid mis ik persoonlijk de gang naar ons clublokaal, onze bekende schaakgezichten, en vooral de fysieke tegenstander.
Ons grootste schaaktoernooi in Wijk aan Zee, Het Voorjaarstoernooi, Het gezellige tulpentoernooi en de daarmee gepaard gaande spanning en gezelligheid tijdens de partijen!
Maar het mooie van ons nobele spel is dat het overal gespeeld kan worden. Bij vrienden, kennissen, collega’s, en familie. Maar ook het internet biedt genoeg mogelijkheden zoals Chess.com en vele andere schaaksites!
Op de Max Euwe website staan leuke partijen en vooral de Max Euwe matches van 1935 en van commentaar voorzien door Grootmeester Paul van der Sterren.
Niet te vergeten onze eigen website met leuke bijdragen in de vorm van puzzels, partijen en stukjes!
We kunnen en hebben de tijd om te studeren, stellingen te bekijken, schaakverhalen, – boeken te lezen!
En de leuke en realistische schaakserie The QUEENS Gambit, die vooral veel dames en meisjes heeft geïnspireerd om te gaan schaken!
In januari hebben we toch nog stilletjes op gepaste afstand  (1.50) ? kunnen genieten van onze Nederlandse grootmeesters Anish Giri en Jorden van Foreest. En natuurlijk de felicitaties voor onze nieuwe winnaar van Tata Steel met zijn historische prestatie!
Vervolgens feliciteren wij ons “nieuwe” lid HingTing Lai, die in de finale van het NK Slow Bullet 2021 Jorden van Foreest versloeg.!
Hiermee werd Hing Ting Nederlands Kampioen Slow Bullet 2021. Verslag hiervan in dit artikel.
In November is hij bereid een simultaan te geven tijdens ons 90-jarig jubileumfeest! Wij als schakers zijn gewend te wachten op de volgende zet ( van onze regering) en geduld op te brengen! Ons Schaakspel geeft ons inzicht en biedt vooruitzicht op het 90-jarige jubileum in november dit jaar! Maar voor die tijd zijn we inmiddels een stuk verder en marcheren onze pionnen op naar promotie in betere schaaktijden!  In vrijheid en gezondheid!

De Woudloper groet u in gezondheid!

Delen