Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

D-jeugd levert prima prestatie op Internationaal toernooi!

Op zondag 27 september speelde de D-jeugd op het Internationale Schaaktoernooi te Mierlo. In het team zaten de toppers Lasse (D), Meine (E), Vladimir (E) en Romayn (F) en natuurlijk was coach Chris ook weer van de partij.

Natuurlijk wisten we dat we het zwaar zouden krijgen en dat bleek al tijdens de 1e ronde.  We speelden tegen Stichting Topschaak Brabant (gemiddelde rating 1066 tegen 494) en deze partij werd ondanks een goede remise van Romayn verloren met 3 ½ – 1/2. Geen schande want STB bleek aan het einde 3e te zijn geworden. In de 2e ronde speelde we tegen De Pionieer uit Helmond (gemiddelde rating 511 tegen 494) en pakte we mooi ons eerste ½ matchpunt (2-2) door 2 mooie overwinningen van Lasse en Vladimir. SV Deurne (gemiddelde rating 1077 tegen 494) rating was onze volgende tegenstander, dit werden 4 lange partijen met winst voor Meine en Romayn en het volgende ½ matchpunt was binnen. SV Deurne bleek aan het einde 4e te zijn geworden.

Team met coach

Ondanks het pittige wedstrijdschema gingen de jongens voor de 100% voor de eerste internationale clash met Schachfreunde 2 uit Dortmund (gemiddelde rating 976 tegen 494). De jongens speelde fantastisch met als gevolg dat Vladimir, Romayn en Meine hun partij wonnen en Lasse door een kleine foutje verloor, 3-1 en 1 vol matchpunt.  Na het heerlijke ijsje van coach Chris werd hierna SV Voerendaal (gemiddelde rating 538 tegen 494) met 4-0 verslagen. Na 5 rondes stonden we op plek 5 met 3 matchpunten en 11,5 bordpunten. Wat was er nog mogelijk voor SC Purmerend? We troffen het echter niet met het Zwitser systeem en kregen in ronde 6 SSV Klim-op (gemiddelde rating 1048 tegen 494), de latere winnaar van het toernooi,  als tegenstander. Deze waren helaas te sterk (0-4) met de opmerking dat Vladimir bijna een pat eruit had haalde.

Coach Chris wist de kids te motiveren met zijn woorden dat het onmogelijk zou zijn dat we weer een hele goede tegenstander zouden krijgen. De waarheid was echter anders de 7e en laatste ronde speelde we tegen de nummer 2 van de eindstand Schachfreunde 1 (gemiddelde rating 1335 tegen 494).

Dit werd een fantastisch duel aangezien Schachfreunde 1 uit Dortmund moest winnen om 2e te worden. Onze jongens speelde echter super geconcentreerd waardoor het tot eind spannend bleef. Meine, die rustiger speelde (tellen tot 5 ;-)), versloeg zijn tegenstander met een aanvallende stelling, 1-0 voor. Lasse speelde een mooi rustig duel maar werd helaas verrast door zijn tegenstander, 1-1. Gelijk dus nog van alles mogelijk. Romayn stond sterker maar door een goede aanvalsopzet van zijn tegenstander moest hij zijn dame offeren en verloor hij helaas zijn partij, 1-2. Nog 1 bord te gaan dus het verdiende gelijke spel zat er nog in. Vladimir en zijn tegenstandster hadden een prachtig strategisch middenspel gecreëerd maar Vladimir verloor van de klok, 1-3.

Al met al een top prestatie van een super gemotiveerd en getalenteerd team. We zijn dan wel 13e geworden met 3 matchpunten maar hebben van de 7 partijen als enigste vereniging tegen de gehele top 4 van de eindstand gespeeld. In totaal 2 partijen gewonnen, 2 partijen gelijk en 3 verloren tegen alleen maar teams met oudere kinderen en veel hogere ratings.  Een prachtige en leerzame ervaring. Coach Chris was weer trots op zijn kids!

Super geconcentreerd

Super geconcentreerd

 

Delen