Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Clubgenoten in vorm in Malta Open.

.

3 ronden gespeeld en nog 6 ronden te gaan.

Zowel Barry als Pieter hebben na drie ronden drie overwinningen op hun naam.

Dat had mede te maken, niet alleen met hun ongetwijfeld goede spel, met een verschil in ELO-rating.
Het lijkt erop dat, vanwege het grote aantal deelnemers in één groep, de organisator heeft gekozen voor een variant op McMahon indeling: bij de indeling worden niet direct de sterke spelers gepaard, maar worden paringen gedaan met ELO-verschillen van achtereenvolgens 500, 400, 250 en 100 ELO-punten verschil. Dit wordt gedaan om de schapen van de bokken te scheiden: alvorens de sterkste spelers tegen elkaar uitkomen wordt de ranking voorgestructureerd naar werkelijk sterkte.
Dus met de vierde ronde en volgende ronden komen de vedetten meer en meer tegen elkaar uit om om de titel te strijden.
Voor informatie over de McMahon indeling zie McMahon indeling.

Na de goede start van Romayn en Marloes volgde ronde 2 met verlies voor beiden. Maar in de volgende ronde 3 behaalde Romayn een overwinning en speelde Marloes remise tegen een 250 ELO-punten sterkere tegenstander.
Dus al met al presteren beiden goed. Na ronde 3 staat Romayn op de 87e plaats (start plaats 113) en Marloes op plaats 124 (start plaats 163).

Vandaag, dinsdag 13 november, is een zware dag omdat er dan twee partijen gespeeld dienen te worden. De eerste om 10.00 uur en de tweede om 17:30 uur. Daarom zien we uit naar de resultaten in de vierde ronde.

.

Delen