Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Bekercompetitie nadert ontknoping

Op 10 maart zijn de kwartfinales Gerard Jongen – Ton de Veij en Vladimir Bartels – Paul Meijer gespeeld. Ton en Vladimir moesten beide winnen om door te gaan naar de halve finale. En dat gebeurde ook. In de halve finale gaan zij uitmaken wie finalist wordt. Ton heeft het voordeel van de witte stukken, zijn eerste zet laat zich raden.

De partij tussen Frans Hoepermans en Frank van der Velpen is niet gespeeld. Frans had aangegeven wegens ziekte een aantal weken niet te kunnen spelen. Daardoor kon die kwartfinale niet tijdig worden gespeeld. De partij is voor Frank gewonnen verklaard en hij is daarmee door naar de halve finale. Zijn tegenstander is Rob Hählen die met wit snel won van Frans Kerkhoff. Rob moet het met de zwarte stukken tegen Frank opnemen en heeft het voordeel dat hij aan remise genoeg heeft om zich voor de vijfde keer finalist te kunnen noemen. Degenen die ‘Het knaagt’ gelezen hebben kunnen zich voorstellen dat het een beladen partij is waarbij Frank alles op alles zal zetten het niet zover te laten komen.

Door alle verschuivingen in speeldata die er als gevolg van de coronacrisis zijn gedaan is nog niet duidelijk wanneer de finale wordt gespeeld. Wel is nu al duidelijk dat, ongeacht de uitslag van de partij tussen Ton de Veij en Vladimir Bartels, Frank van der Velpen in de finale met zwart zal spelen of Rob Hählen met wit.

Delen