Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Abu Dhabi: Jorden van Foreest eindigt als derde. Overziet combinatie.

.
Op donderdag 15 augustus 2022, niet alleen de dag dat Schaakclub Purmerend een nieuwe voorzitter kon verwelkomen, werd de 9e en laatste ronde gespeeld in het Abu Dhabi Masters 2022 toernooi.

Jorden van Foreest eindigde op de derde plaats met 6,5 punt (met het beste gemiddelde van negen spelers met 6,5 punt).
De 17 jarige Oezbeek  Javokhir Sindarov (2629) werd tweede met 7 punten. Het toernooi werd gewonnen door de 19 jarige Indiër Arjun Erigaisi (2689) die 7,5 uit 9 haalde. Pas 19 jaar en nu al 48e op de wereldranglijst en 5e op de nationele Indiase ratinglijst. Overigens had de helft van de 148 deelnemers de Indiase nationaliteit.

Katharina Ricken eindigde na een goede start op de 141e plaats. Zij was duidelijk niet in vorm, wellicht wegens een overladen programma van toernooien en het vele reizen dat dat met zich meebracht. Dat wordt uitrusten en met frisse moed proberen om het puntenverlies goed te gaan maken.

Klaarblijkelijk dat Hans Ree ook intensief dit toernooi volgde. In zijn wekelijkse schaakrubriek in NRC is vandaag de schaakopgave gewijd aan een partij van Jorden van Foreest gespeeld in Abu Dhabi. Omdat het een schaakopgave (wit begint en komt in beslissend voordeel) is, weet je dat er een oplossing moet zijn, zodat dat soort problemen relatief makkelijk is. In de toernooisituatie echter nam Jorden zijn kans niet waar en eindigde de partij in remise.
De partij is hier te vinden en de betreffende stelling na zet 18 …….Tc5xc1 is als volgt:

ronde 8. Jordan van Foreest-M. Amin Tabatabaei (2664, 19 jaar, Iran, eindigde als 18e)

Delen