Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

1e KNSB-team schiet uit zijn slof

Purmerend 1 heeft afgelopen zaterdag in Bunschoten-Spakenburg flink huis gehouden tegen En Passant 1. Op het scorebord stond na afloop 2-8 en op de (gewone) klok 17:15 uur.

Een snelle overwinning dus en wat mij vooral deugd deed waren de eerste twee overwinningen in de 1e klasse van Romayn en Tim. Ze volgden hun leermeester Pieter, die als eerst won (tegenstander werd in tijdnood gevorkt), en lieten op bord 9 en 10 hun tegenstander beteuterd achter.

Ook Lucas prikte gezellig een (paard)vorkje mee want ook zijn tegenstander raakte het spoor in tijdnood bijster.

Ondertussen had Ivo met een kwaliteit meer zijn a en b pion, ondersteund door torens op a1 en b1, op de vijfde rij weten te krijgen gereed om naar de overkant te lopen. Zijn tegenstander wachtte dit niet af.

Barry speelde een rustige partij en kwam op de 18e zet remise overeen hetgeen gezien de omstandigheden verstandig was.

Hing Ting had zijn tegenstander bijna de hele partij in de tang maar deze wist in vliegende tijdnood toch de 40ste zet te halen. Maar als zovaak ging die even later met 42. … Tc2 gruwelijk in de fout.

Katharina, die afgelopen week door de KNSB de Internationaal Talentstatus is toegekend, strafte een mindere 6e zet van haar tegenstander rücksichtslos af en deelde uiteindelijk met 29. … e3 de doodsteek uit.

Roger speelde een gedegen pot en had de wat onvoorzichtige opstoot 17. d4 van zijn tegenstander kunnen afstraffen met 17. … Lh5 of Pg8. Uiteindelijk werd het remise.

Blijft over Tobias. Hij was rond 17:00 uur als enige nog bezig een verloren eindspel te keepen. Hij had per abuis op de 34ste zet zijn dame naar het midden van het bord gedirigeerd terwijl deze beter naar b1 had kunnen gaan. Zoals gezegd om 17:15 uur moest hij zijn koning omleggen.

Al met al een prachtig resultaat en kunnen we nog wat langer van de Meesterklasse blijven dromen.

 

Je kunt hier alle partijen nog eens rustig naspelen.

Het verslag op de site van En Passant kun je hier lezen.

Delen