Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Frank Reurs 3e op open Monnickendam rapid

Olaf Cliteur winnaar van het open Monnickendam Rapidschaak Kampioenschap 2017

In het Thais restaurant Naang Nuan is afgelopen zaterdag 4 maart de 23e editie gespeeld van het jaarlijkse schaaktoernooi. Ook in haar nieuwe locatie op Noordeinde 46 mocht er weer in bijzonder prettige sfeer worden geschaakt.

Voor de 26 deelnemers bleef de strijd om de wisselbeker over 7 speelronden tot en met de laatste ronde razend spannend. Niet alleen lag het niveau van de meeste spelers dicht bij elkaar. Ook de favorieten voor de eindzege waren na 5 speelronden al tegen puntverlies aan gelopen.

Toen in de 4e ronde Olaf Cliteur werd verslagen door Nick Schilder, leek de winnaar van vorig jaar zijn titel te gaan prolongeren. Echter in de 5e ronde wist Perry Koopmans in zijn partij tegen Nick Schilder knap remise af te dwingen. Nog spannender werd het toen Frank Reurs, jeugdvoorzitter van schaakclub Purmerend, in de 6e ronde zelfs wist te winnen van Nick Schilder. In de laatste ronde werd Frank Reurs in een rechtstreeks duel om de eindzege verslagen door Olaf Cliteur. Hiermee kwam Olaf Cliteur op een score van 6 uit 7 en werd zo de eerste deelnemer die voor de 4e maal zijn naam op de begeerde wisselbeker mag laten bijschrijven.

Eindstand:

Olaf Cliteur 6/7

Nick Schilder 5,5/7

Frank Reurs 5/7

Gerard Meijssen 5/7

 

Ook de prestaties van de jeugdige deelnemers Sofie Peters 3/7 en Dennis Jansma 2/7 wil ik vermelden. Drie schaakseizoenen geleden zijn zij begonnen met schaaklessen volgens de Stappenmethode in Monnickendam. Al snel gingen zij mee naar de schaakclub in Purmerend. Tijdens dit toernooi lieten zij zien welke enorme ontwikkeling zij hebben doorgemaakt.

 

Mijn dank gaat uit naar Dick Water die dit keer de indelingen voor zijn rekening heeft genomen.

Dank ook aan gastheer Richard Wattimena voor zijn enthousiasmerende bijdrage aan de realisatie van het toernooi.

 

John Bond, organisatie

Foto’s door Ron Water

 

 

 

Delen