Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Verrassende winst P5 tegen HHW3

Op donderdag 14 januari mochten we (Purmerend 5) aantreden tegen Heerhugowaard 3. In de gezellige speellocatie van de club worden we hartelijk ontvangen door Piet Konijn, die daar (gelukkig) nog steeds als een bezige bij door de zaal gonst. Op papier wordt dit een erg zware partij voor ons. In de praktijk ook, maar we hebben geluk. Het dubbeltje valt dit keer net aan de goede kant van het net..
Al heel snel wordt duidelijk, dat we het moeten hebben van de 3 onderste borden. Zowel invaller Serkan Milli (op bord 1) als Ton Huisman (op bord 2) hebben het gelijk lastig. Zelf heb ik een merkwaardige partij tegen Gerard Groenveld. Daarover straks meer.

uitslag HHW3-p5
Gelukkig heeft Wladi Goosen weinig moeite met Justin van Ingen. 0-1 Ton van Diepen weet met een aantal diepzinnige zetten zijn tegenstander Eric de Jong flink in de verdrukking te spelen en hij maakt het mooi af 0-2. Daarna weet Ton Huisman de sterk spelende Adri Maijers keurig op remise te houden. ½-2½. Helaas lukt het Serkan Milli niet om de partij tegen Tom Roelofszen te winnen en wordt de stand teruggebracht naar 1½-2½. Dan zitten alleen Ron Harmsen en ikzelf nog te spelen. Het ziet er voor Ron niet best uit. Hij is net een toren achter gekomen en zal dus wel gaan verliezen. Ik moet dus op winst spelen om er in ieder geval een gelijkspel uit te slepen. Hoewel ik de hele partij duidelijk veel beter sta tegen Gerard Groenveld, die weliswaar een dubbelpion voor staat, maar eigenlijk geen aanvallende zetten heeft, maar zich uitstekend verdedigt (o.a. met een 8 zetten durende rokade). Mijn probleem is, dat ik veel actiever sta, maar nergens een doorbraak kan forceren. Ik besluit een paard te offeren voor een geweldige aanval met toren en dame, maar hij neemt het offer niet aan. In plaats daarvan dwingt hij mij tot torenruil. Ik houd een mooie aanval met dame en paard over, maar overzie in de tijdnoodfase, dat hij mij tot dameruil kan dwingen en hij kan afwikkelen tot een eindspel, waar nou net dat ene dubbelpionnetje hem de winst brengt. Maar terwijl ik in dit eindspel zit hoor ik Ton Huisman zeggen: Hou maar op, het is al beslist… Ron Harmsen heeft toch gewonnen! Hoe hij dat gedaan heeft moet hij zelf nog maar eens beschrijven, maar het verandert deze avond totaal. We winnen deze match en komen ver twee extra matchpunten op kop, waardoor de kansen op het kampioenschap wel heel dicht bij komen! Zeker als straks Gert Kalkhoven weer meespeelt!
stand na 4R

Volgende wedstrijd: 18-2 tegen KTV3 thuis.
Kees Pruis

Delen