Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Laatste Lockdown Arena? Groen licht voor Unlock Arena!?

.

Donderdag 13 januari 2022 werd weer een Lockdown Arena toernooi gespeeld.
11 spelers namen deel waaronder twee bekende Volendammers (Reinier Bodemeijer en Rob Smit) en ons jeugdlid Jacob.

Door de gebruikelijke gelekte informatie over de inhoud van de persconferentie over de coronamaatregelen de dag erna, kwam Frank Reurs met het nieuwe woord op de proppen: Hopelijk volgende week schaken in het Unlock Arena toernooi in het Triton.
Of dat werkelijk mogelijk is, daarover wachten we de berichten van het Bestuur af. Wel is het weer toegestaan om sporten te beoefenen, maar natuurlijk moet ook Triton de deuren kunnen openen.
We wachten in ieder geval met spanning of eerdaags het Unlock Arena toernooi gehouden kan worden.

 

Het toernooi was weer spannend.
Jacob met pseudoniem lizardtempo6 had een hele goede start met 3 winstpartijen in successie en stond daarna op kop.
Ik herinner me dat beurtelings de eerste plaats ingenomen werd door verschillende spelers waaronder Rob Smit, Gerard Lonnee (Valencia39), Frank Reurs (jocotoko), Jacob en Gerard Jongen (Fontpage).
Na een matige start met twee remises uit drie partijen, kon schrijver dezes echter een sprint maken van 6 winstpartijen plus een remise, en eindigde daarmee uiteindelijk met ruime voorsprong op de eerste plaats.
Rob Hälen (roha_nl) werd derde met een beperkt aantal gespeelde partijen maar wel met 9 punten uit 6 partijen. Dat is 75%. Echter in Lichess, waarbij alleen de winstpartijen meetellen, is dat 67% (6 gespeeld, 4 gewonnen).
Frank Reurs eindigde op de tweede plaats met 11 punten en 56%(Lichess %%).

Al met al weer een prettige avond met leuke partijen. En we wachten in spanning of deze Lockdown Arena toernooien overbodig worden en we verder gaan met Unlock Arena toernooien.

 

Ondertussen berichtte Bert-Jan Melchers aan de leden dat a.s. donderdag 20 januari 2022 de “Unlock Arena” en het Triton weer geopend zijn voor het schaken (koffie of thee te nuttigen aan het schaakbord).

.

Delen