Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Geslaagd weerzien Belgische schaakvrienden

Zaterdag 14 oktober hebben wij onze Belgische schaakvrienden van de pluspion  uit Wachtbeke mogen ontvangen. Geselecteerd waren de spelers die ook hebben deelgenomen aan het schaakkamp afgelopen juni waar wij toen door de pluspion zijn ontvangen.

We hebben in drie groepen zeskampen gespeeld waarin beide clubs gelijk vertegenwoordigd waren.

In groep 1 waren dat voor Purmerend Sandro Gaeta, Dennis Jansma en Tim van Rijs. Tot aan de laatste ronde was het heel spannend, Sandro had alleen een remise tegen de sterk spelende Wouter Lahousse en omgekeerd het zelfde, dus beide 4,5 punt. Sandro wist ook zijn laatste partij te winnen en de stelling van Wouter tegen Tim zag er remiseachtig uit. Echter wist Tim voor een grote verrassing te zorgen door in de slotfase zelfs te winnen van Wouter, Sandro dus 1e.

In groep 2 speelde Thijs Schols, Alesha Smit en Mirjam van Rijs. Daar het zelfde verhaal tussen Thijs en Wannes de Prycker. Thijs had de winst voor het grijpen in zijn partij maar in tijdnood werd er het pad over het hoofd gezien. Alle aandacht dus voor Mirjam die tegen Wannes speelde en remise maakte waar misschien wel zelfs meer in had gezeten. Conclusie: voor deze poule een barrage. Daarin was Thijs niet bestand tegen de tijdsdruk en werd Wannes daardoor terecht de winnaar.

In Groep 3 speelde Barrie Romijn, Robbin Jansma en Simon Copper. Deze groep werd een prooi voor Barrie Romijn. Hij had bij het ingaan van de laatste ronde genoeg aan een remise maar wist de partij te winnen waardoor hij onbetwist beslag wist te leggen op de 1e plaatst.

De onderlinge score eindigde in een totale padstelling 25-25. Iedereen dus heel tevreden. We kunnen weer terugkijken op een hele mooie schaakdag.

 

 

Delen