Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

1e avond Scholenschaaktoernooi

Laatste vrijdag van de maand januari start traditiegetrouw het scholenschaak en uiteraard ook weer dit jaar.

Met Scholen uit Beemster, Broek in waterland, Ilpendam, Jisp, Landsmeer, Monnickendam en  Purmerend hebben we weer een prachtig deelnemersveld met vele bekende scholen maar ook veel nieuwe scholen.

Het schaken op de basisscholen wint enorm aan populariteit  en dat was dit jaar ook weer goed merkbaar. Het is niet alleen het willen meedoen aan een scholentoernooi  als activiteit, de inzet, het spelplezier wat van de kinderen afspat en zeker ook het  niveau wat met veel training op de scholen zelf wordt gegeven is geweldig om te zien.

Klokslag 19.00 uur konden we het toernooi starten, ondanks de griepgolf die heerst waren gelukkig alle teams present. Na het openingswoord hielden alle ouders zich keurig aan het verzoek om de zaal te verlaten en kon het toernooi van start gaan.

De eerste avond zijn de plaatsingsronden voor de finale poules van volgende week. In totaal zijn er vier ronden gespeeld. Natuurlijk zijn er de  bekende scholen met een echte schaaktraditie maar die krijgen steeds meer tegenstand, de concurrentie onderling wordt steeds groter.

Volgende week zal  er getreden worden voor het kampioenschap tussen de teams van Blauwe Morgenster 1 die slechts een bordpunt hebben moeten afstaan, Montessori 1, Klim-op 1 en Koempoelan 1, de kampioen van vorig jaar.  De nummers 1 en 2 plaatsen zich tevens voor het Noord-Hollands scholenschaak kampioenschap.

Alle overige teams spelen hun finale in een vierkamp, zie onderstaand overzicht.

finale poules scholenschaak 2016

????

????

????

????

????

????

????

 

 

 

 

 

 

overzicht scholenschaak 2016 avond 1 (1)

Tot volgende week

Delen